Skocz do zawartości

MA PROBLEM Z MOCĄ I SILNIKIEM BMW E36 1,8i m40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc jeste tu nowy ale mam nadziej ze mi ktos pomorze moje autko zaczelo sie mulic na gazie i na benzynie jak odpala to chodzi elegancko pali sprawnie ale jak zaczynam ruszac to traci moc zaczyna prychac i toczy sie mocniej jej przygazuje i zachwilke lapie i jest juz okej zawsze mi sie tak dzieje przy ponownym odpalaniu jestem wlascicielem bmw E36 1,6i M40 prosze o pomoc
Opublikowano

Myślę, że to będzie coś z układem wtryskowym, chociaż pewien nie jestem, bo niby na gazie też to występuje ??

Przy gazie to nigdy nic nie jest pewne do końca :norty:

Napisz dokładniej jakie są objawy usterki, jaka instalacja gazowa.

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano
ale na gazie tez mi sie na poczatku muli ale wsystko co jest w tymn najsmieszniejsze to to ze auto muli sie tylko na poczatku odpala ruszam jade powloi i zaraz zaczyna sie mulic chwilee mu gazuje i jest juz okej poprkua i popryka i juz caly czas dziala az znowu zgasze postoi i znowu
Opublikowano

pali chyba troszke wiecej nie mam pojecia co to moze byc

jedni muwia ze przeplywomierz inni rze sonda niemam pojecia ale jak odpalam na poczatku to faluja mi obroty

Opublikowano
musisz podjechac do jakiegos warsztatu co maja komputerek i po 30 sekundach bedziesz wiedzal co dokladnie.a falujace obroty to przeczysc silniczek krokowy
Opublikowano

mam takie dziwne objawy odpalam chodzi normalnie leko faluje na poczatku silnik sie rozgrzewa i zaczyna sie mulic wciskam gaz i ruszam on prycah chwilke 5 segund i rusza jak by nigdy nic i juz bedzie caly czas dobrze chodzil az go zgasze .odpalam ponowie i znowu 5 sekund prycha wciska gaz zalapuje i juz znowu chodzi az go zgasze

kable siwece kopulke palec filtry zminilem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Wybaczcie że odświeżam stare posty,alem właśnie u mnie występuje identyczny problem i w sumie mam pytanie do Karolka-co było powodem usterki i co należy wymienić?Z góry dzięki.A i prośba do WSZYSTKICH.dlaczego zadać pytanie o problemie każdy potrafi a jak go już rozwiąże to nie dzieli się z innymi co było powodem?Później nawet używanie szukajki nie ma sensu bo co z tego że znajdzie 100 postów na temat jak w żadnym nie ma odpowiedzi!!!
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20