Skocz do zawartości

Wysokosc auta po zmianie amortyzatorow...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zacznę od małego wstępu... Kiedy kopiłem moje e39 ładnie siedziała z przodu, wiedziałem tylko ze miała zmienione sprężyny na eibachy, amorki chyba były oryginalne jeszcze Bilsteiny albo sachsy. Niestety jeden z nich zaczął lać no i musiałem je wymienić. Pomyślałem ze nie ma co przepłacać i kupiłem tanie krafty, przełożyłem sprężyny wsadziłem amorki i auto stało podobnie nisko jak na starych lecz niestety nie jeździło się na nich za dobrze. dodam ze krafty nie były kupowane jako jakieś amorki sportowe, M3 itd wiec raczej nie były jakieś krótsze czy coś. Po pol roku zdecydowałem się na wymianę na sachsy no i niestety :( po założeniu auto stoi jakoś paskudnie wysoko, przed wymiana kraftow na sachsy zmierzyłem sobie długość tłoczyska i była taka sama praktycznie wiec bylem przekonany ze auto siadzie tak samo a tu [BAD] zbita !!! Strasznie wkurzony jestem. Sprężyny jakie były wsadzone to Eibach -30, nie wiem co mam zrobić od opony do rantu nadkola mam mniej więcej 5 cm wchodzą 3 palce co mogę zrobić ? i od czego to zależy ?? myślałem nawet nad jamexami -55.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pojeździj chwilę, po wymianie za jakiś czas autko delikatnie jeszcze siądzie, przynajmniej u mnie tak było.

Jest jeszcze opcja że amortyzatory nie weszły do końca w zwrotnice, dlatego jest wysoko.

Opublikowano

Witam

Ja po kupnie wymienialem przod amorkow na sachs i tez przod wysoko stal a tyl nizej i zabralem sie za tyl a tam sie okazalo ze z tylu pekniete 2 sprezyny byly po wymianie tyl sie podniosl i jest duzo lepiej :D

Opublikowano
no ja mam z tylu nowe sprężyny tez nie tak dawno zmieniałem na jamexy czerwone -40 o ile pamiętam. Zobaczę właśnie jak kolega wyżej pisał czy wszedł amorek w zwrotnice do końca bo kiedyś miałem coś podobnego w e36