Skocz do zawartości

bmw e 39 523 śruba zabezpieczająca koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Zgubiłem śrubę zabezpieczającą koła da się coś z tym zrobić? prosze o pomoc!
Opublikowano
  • Autor
A w ASO dopasują taką śrubę?
Opublikowano
Bez problemu :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
A to super by było, dzięki za podpowiedz. Pozdro
Opublikowano
Dołaczam sie do wypowiedzi kolegi pafnycego,ASO (chociaz tam moze byc zdrozej),allegro lub szrot:)
Opublikowano
Lub duży młot i wytrzymała nasadka :D Ja tak odkręciłem u siebie choć miały wytrzymać wszystko :D Więcej tego dziadostwa nie założę :duh:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja także kiedyś zgubiłem ją.W sklepie z częściami BMW dopasowali mi a potem wy......m je i założyłem zwykłe :cool2:
Opublikowano
Lub duży młot i wytrzymała nasadka :D Ja tak odkręciłem u siebie choć miały wytrzymać wszystko :D Więcej tego dziadostwa nie założę :duh:

krys32 ale przecież nocny złodziejaszek raczej nie będzie tłukł młotem 5 kilowym pod oknami,żeby zwinąć koła bo obudzi całą okolicę - chyba że chodziło Ci o inny przypadek :?:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Nie no ja pisałem jak właściciel może odkręcić hehe :D A co do złodziei to mojemu sąsiadowi chcieli zdjąć felgi, a że miał złodziejki założone to przebili koła, porysowali trochę lakier i przecinakiem lub czymś podobnym uszkodzili te złodziejki i nikt nic nie widział i nie słyszał. A auto stało 2 dni :duh:
Opublikowano
duży młot, przedłużka jakaś z grubej szpili, 4-6 uderzeń w śrubę młotem poprzez przedłużkę i potem byle co wsadzasz w śrubę antykradzieżową aby załapało i odkręcasz. Robiłem to u siebie 5, minut roboty i wywaliłem je w pieruny, pozdrawiam
Opublikowano
tak ja odkrecilem: podjechalem do warsztatu kolegi, wbil mi w srube koncowke torksa, taka jak by nasza redukcja ale inne frezy a przy takich rozmiarach sa one niezniszczalne wiec dwa uderzenia i wbita, zwykly klucz i ruszona. pozniej wywalilem je wszytskie :)
Opublikowano
tak ja odkrecilem: podjechalem do warsztatu kolegi, wbil mi w srube koncowke torksa, taka jak by nasza redukcja ale inne frezy a przy takich rozmiarach sa one niezniszczalne wiec dwa uderzenia i wbita, zwykly klucz i ruszona. pozniej wywalilem je wszytskie :)

Ja u siebie identycznie odkręcałem.

-a z tym młotem i waleniem w szpile to nie kapuję,jak to niby działa?

Domyślam się że chodzi chyba o ostry przecinak przyłożony do krawędzi łba śruby.

Opublikowano
Bierzesz młot, dobrą przedłużkę i np. nasadkę 20. Walisz młotem dotąd, aż nasadka nabije się na śrubę i odkręcasz :D