Skocz do zawartości

Zakup radia Professional zamiast Bus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mają wzmacniacze, znaczy że używają tej końcówki mocy co jest w radiu? I z przekodowaniem chodzi o to, żeby w samochodzie przełączyć z business na pro? Czy chodzi o tą zmianę w radiu ze stereo na hifi?
  • Odpowiedzi 91
  • Wyświetleń 21 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wydaje mi sie ze z koncowki wbudowanej to zawsze korzystaja, nie zaleznie czy masz wzmak czy nie. Generalnie w pro jest jakis korektor ktory odcina jakies czestotliwosci w zaleznosci od zakodowania pod konkretne auto.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czytałem trochę na forach że zamiana z Bus. na Prof. nie do końca polega na Plug & Play.

Problem jest jak radio jest z Logic 7, jak rozpoznać ? Czy radio z E90 podejdzie do E87 ? Czy każde Prof. ma MP3 ?

Moje bmw nie ma czujników parkowania, radio Business (czarne pokrętło), rok 2006-Maj-03. Czy jak bym kupił radio Professional z E90 (chromowane pokrętła) numer: 65.12-9 199 439. Model: CD73. Będzie to Plug & Play ?

Dzięki :wink:

jesli zmieniasz/dodajesz dowolnyc sterownik do auta muszisz go dokododwac...w przypadku nowego radia professional musisz "powiedziec" sterownikowi radia w co jest wyposazone auto czyli np czy posiada logic7 czy stereo czy jest modul bluetooth itp

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne
Aktywacja zdalnego odpalania z kluczyka/aplikacji 1CR Remote Engine Start dla BMW G serii od 2018+ z silnikiem benzynowym

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam radio professionala z L7. gasną mi piksele, chce zmienić na poliftowe.

zapytam żeby nie zrobić jakiegoś błędu: kupuje obojętnie jaki professional i potem go koduje? ktoś coś napisał w pierwszym poście że są jakieś problemy z logiciem?

ps. jest jakiś dekoderek w okolicach sosnowca? trzeba by mi to ogarnąć

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

ale tak myśle czy nie kupić przedliftowego, sprawnego i przełożyć panel.

obejdzie się bez kodowania???

jeśli tak to będę miał o wiele mniej problemu

Opublikowano
  • Autor
Jezeli tak to mozesz go wymienic i raczej kodowania nie bedzie bo nic w radiu nie zmieniasz i L7 bedzie gralo jak zawsze. :cool2:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie

Co poza poprawą dźwięku przy takiej zmianie można zyskać? Jakieś dodatkowe funkcje??

Piotr

Opublikowano

Hmm, a coś więcej na ten temat??

Piotr

Opublikowano
Panowie mam pytanie czy zamiana radia z BUS na Professional jakie sa korzysci z tej zmiany czy warto :?: jestem posiadaczem Bmw e87 2005rok i wlasnie mysle o zmianie
Opublikowano
wlasnie jestem zwolennikiem db audio mam Bmw z 2005r teraz na co mam zwracac uwage przy zakupie radia i z jakiego roku najlepiej kupic :?: czy przed czy po lifcie tez bedzie pasowalo do mojego rocznika
Opublikowano
  • Autor
ja mam polift. Najlepiej to 2009r to masz moduł Bluetooth wbudowany. Co prawda nie masz mikrofonu, ale jak byś chciał w przyszłości to tylko mikrofon i okablowanie.

207GTI (175THP) na tor

Opublikowano
czy bedzie wszystko pasowalo czy bede musial kodowac itp :D
Opublikowano
dzieki za podpowiedzi :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to kodowanie można zrobić samemu? Jestem w tym temacie jeszcze zieloniutki ;)

Mam interfejs ELM 327 i Torque na Androida. Jaki trzeba mieć soft?

Czego szukać i co ew. zmieniać?

Opublikowano
To sobie daruj. To nie jest jedno kliknięcie. Mogę ci powiedzieć co zrobić, ale nie dasz rady sam.

:) Szanuję zdanie starszego kolegi (stażem wg. liczby postów), ale nie znaczy, że jeśli jestem teraz zieloniutki za jakiś czas mogę być mniej zielony ;)

Każdy kiedyś zaczynał ;)

Mam czas i traktuję to jako hobby, to "rozpracowywanie" to przecież cała frajda :)

Zważywszy na to, że jestem z zawodu programistą, znam języki i gdzieś w necie musi być jakaś dokumentacja albo doświadczeni koledzy którzy pomogą,

może mi się uda mieć satysfakcję, że zdziałałem sam :) A jeśli nie, to oczywiście skorzystam z oferty kolegów oficjalnie się reklamujących, których już wszyscy sprawdzili, bo jakiś konkretniejszy upgrade też by się przydał ;)

Opublikowano
  • Autor
To poczytaj na forum a znajdziesz wszystkie dane. Osobiscie też to sam rozpracowalem, więc może i ty dasz radę.

207GTI (175THP) na tor