Skocz do zawartości

problem self-leveling suspension inactive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem na obc wyswietla mi sie self-leveling suspension inactive auto stoi prosto zawieszenie sie podnosi mam pytenie w związku z tym czy mozna ten błąd jakoś skasować czy kasuje sie automatycznie po wymienieniu uszkodzonej czesci zawieszenia jak np. czujnik wysokośći zawieszenia?
Opublikowano
ale generalnie po wymianie któregos czujnika prawego albo lewego komunikat na obc znika czy trzeba jakos pózniej kasować ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak będzie w przypadku tego czujnika, ale niektóre same się kasują (ślad w pamięci zazwyczaj pozostaje, mimo że błąd nie jest wyświetlany za pomocą kontrolki lub komunikatu), inne trzeba usunąć za pomocą kompa, więc zawsze możesz podpiąć auto i próbować usunąć.
Opublikowano
Po wymianie czujnika wysokosci trzeba go zakodowac - wykalibrowac. Ustawiasz mu wysokosc wzorcowa. Tak jest przynajmniej w wersji na 4 kola w x5 ;)

Xdrive

Koder

Opublikowano
Pierwsze slysze. Jak to zrobic w inpa?

Mozna to zrobic z poziomu diagnostyki wchodzac w modul poziomowania - podkreslam ze tak jest w x5

Xdrive

Koder

Opublikowano
dla e39 też jest to możliwe. Inpa - chassis - 1 axle air suspension. Tylko nie wiem czy dla każdej wersji inpy/samochodu jest to dostępne.