Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Pod maska po lewej i po prawej stronie mam pomaranczowe malutkie plastikowe puszeczki przykrecone obok kielichow. Niestety nie mam zdjecia ale moze wiecie o co chodzi. Co to jest i do czego to sluzy?

pozdr

Opublikowano
raczej watpie zeby to byly czujniki poduszek bo znajomy ma e36 sedan z 92 i nie ma poduszek a to ma. Zauwazylem ze wystepuje to przy silnika 2,0 i wiekszych wyglada to jak jakis przekazniek czy cos.Chyba ze instalacja pod poduszki jest zakladana do wszystkich aut nawet do tych co nie ma poduszek.
Opublikowano

No wlasnie.. ja mam 94 rok 1.8

Poducha jest na 100% a tych czujek tez u mnie nie widac.

Moze montowali w roznych miejscach? :think:

Opublikowano
Słuchajcie, dokładnie nie pamiętam (skleroza nie boli), ale na forum to na bank jest: od któregoś rocznika jest poducha, a nie ma tych czujek na widoku. Poza tym one mają chyba coś wspólnego z napinaczami pasów, ale co do tego to już zupełnie nie jestem pewien. :)
Opublikowano

No przeciez :duh:

Juz teraz mi sie przypomnialo :cool2:

U mnie jest tak samo

Opublikowano

hej,

nie sadze, zeby to byly czujniki od poduszki poniewaz kolega ma identyczne auto jak ja i nie ma tych puszeczek. Jeden czlowiek mowil, ze slyszal, ze sa to czujniki ktore wysylaja jakies fale radiowe przed zwierzetami... ale nie wiem czy to prawda.. moze to jakies glupoty...

Opublikowano
...jeden czlowiek mowil, ze slyszal, ze sa to czujniki ktore wysylaja jakies fale radiowe przed zwierzetami... ...

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :cool2: :twisted2: :lol:

Opublikowano

Kiedys ktoś pytał o to samo i podobnie jak Ty upierał się,że kolega ma taki sam samochód i nie ma czujników na kolumnach.

Masz system Airbag ,który był montowany bardzo krótko (2 lata).

Opublikowano

witam

na 100% czujniki od poduchy

a ten pomysł ze zwierzętami też niezły ....... może jeszcze czasem słuchawki dla zwierzaków też będą :D

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znaczy jak? Wabi zwierzęta? Coś jak "huntin' for rabbits" [hanting foł łabits]?

Zerknij na te "puszeczki" i przeczytaj, co na nich pisze, może jakieś numery? Skoro się upierasz, że to nie czujniki poduszek (chociaż ja również uważam, że to czujniki poduszek).

Kai