Skocz do zawartości

[E34] Black Angel Eyes jak podlaczyc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Ostatnio zakupilem lampy Black Angel Eyes i nie mam zielonego pojecia jak to podlaczyc a nie znalazlem nic na forach oraz w google wiec poszukuje pomocy tutaj, ponizej zalaczam fotki kabli i instrukcji. Bardzo prosze o pomoc ;) Pozdrawiam

Fotki:

http://www.iv.pl/images/32100173149114209433_thumb.jpg

http://iv.pl/images/01734114427489001473_thumb.jpg

http://iv.pl/images/70783317880318654428_thumb.jpg

Opublikowano

Wygląda na to że te przewody z kółkami należy podpiąć pod plus z akumulatora ( ten z bezpiecznikiem) oraz pod masę.

Czarna wtyczka prawdopodobnie będzie pasowała do postojówki z samochodu. Trudno powiedzieć, bo na tych zdjęciach słabo widać elementy.

Ale to co napisałem powinno pomóc.

Opublikowano
wlasnie, wtyczka jest do postojowek ale pod jedna tylko mam podlaczyc? i przekaznik ma sobie dyndac na luzie ? pozdro
Opublikowano

Pomalu rozgryzam to to ;) Dwa cinkie kable z obejmami sa do akumulatora, na plusie bezpiecznik, plus dalej biegnie do przekaznika i nastepnie do wpinki do lampy, masa biegnie przez przekaznik rowniez do wpinki do lampy, tylko teraz zastanawiam sie jak te cholerne postojowki podlaczyc jak mam tylko jedno gniazdo w tym kablu a trzeba chyba to do obu lamp podlaczyc prawda? Ma ktos jakis pomysl ? :)

I jeszcze pytanko, jak podlaczyc silnik elektrycznego sterowania swiatlami ? Pozdrawiam kolegow ;)

Opublikowano
W koncu to ogarnelem, tych kabli zalaczonych do kompletu nawet nie bede montowal, poproostu przerobie kostki przy nowych lampach zeby pozycje dzialaly normalnie pod standardowa instalacja i podlaczenie zarowek jest standardowe, wiec pozostaje tylko brac sie za robote. Musze tylko sie doczytac jak zdjac grill wokol lamp i jak zdjac nerki do pomalowania. Troche czytalem ale kazdy pisze co innego. Zdejmowal ktos waski grill ?? Jesli tak to prosilbym o jakas podpowiedz. Pozdrawiam
Opublikowano
Po bokach przy błotnikach masz takie zatrzaski , musisz to wyciągnąć delikatnie , i reszta też jest tylko na wcisk , bynajmniej u mnie , wystarczyło szarpnąć i wyszło .. a osłony lamp masz przykręcone od góry.. jak poniesiesz przód maski nie otwierając jej zobaczysz o co chodzi .. Co do lamp , żarówki w ringach wszystkie podepnij pod jeden kabel , i podłącz pod pozycje .. Ja mam tak zrobione i działa ...
Opublikowano
O wielkie dzieki kolego, ;) Jutro sie za to biore. A tak wlasnie wymyslilem z tymi lampami, ringi sa juz polaczone w jeden kabel i zakonczone kostka, to tylko rozbiore kostke i podlacze pod postojowki i bedzie chyba git prawda? Dzieki za Pomoc ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Musze troche odkopac temat, mianowicie chodzi o to ze chce wywalic kable ktore sa dolaczone do tych lapm i podlaczyc je normalnie, kostke od ringow wywalic i zlutowac z kablami pozycji. Tylko pod ktory kabelek sie przylutowac, poprzedni wlasciciel wsadzil zwykle ringi z allegro za 30zl i tu jest jakas przerobka. Wie ktos ktory konkretnie kabel podpiac pod ringi w nowych lampach?? Z gory dziekuje wam za odpowiedzi :)

Jeszcze pytanko, jak przelozyc silnik elektrycznej regulacji swiatel?? Bo w zakupionych lampach jest chyba reczna regulacja (takie biale zebate pokretlo) a w aucie mam silniczki to regulacji, jak to zrobic?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Na allegro , ok 600 zł .. ja mam do sprzedania takie tyle że całe białe , ewentualnie wymienię za komplet ori lamp ..jak coś to pisz PW
Opublikowano
No musisz wtyczkę od pozycyjnych podłączyć pod ringi z obu lamp , czyli łącznie 8 żarówek , na stronę , i to robi Ci za pozycję ..
Opublikowano
U mnie w aucie są już drugi rok , i nic się z tym nie dzieje .. Ale mam zamiar wymienić te lampy na ori , albo black hella ..