Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam, odkopuję kotleta. Czekam na odbiór F31 340ix. Zastanawiam się nad dodatkami m performance, myślałem o dołożeniu przedniej dokładki oraz listew podprogowych. Jednak tym autem będzie też jeździć żona. Moje pytanie brzmi - czy gdyby się okazało że z przednią dokładką jest za nisko, zdemontowanie jej pozostawi jakieś widoczne ślady na zderzaku, czy jedynie od spodu, co będzie nie zauważalne ? Pozdrawiam Krzysiek.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dwie dziurki od spodu zderzaka - niewidoczne oraz taśma dwustronna do odklejenia.
Opublikowano
Dzięki za info. Nasuwa mi się kolejny dylemat, f31 będzie w nudnym kolorze alpinweiss, dobrane do tego: shadow line, czarne lusterka, czarne nerki połysk. Idealnie byłoby chyba brać dokładkę przód, listwy podprogowe (bez naklejek na progi) i może też dyfuzor tył ale lakierowane na czarny połysk (tylny dyfozur jeśli miałby być matowy, to chyba wolę bez niego) Proszę o jakieś sugestie, nie chcę przesadzić, ma być trochę sportu i dodatki mają zrekompensować słaby kolor ;)
Opublikowano
Jak nie bedziesz ruszac sprężyn to nie powinno byc za nisko z lipem. Tylny dyfuzor polakieruj w czarny polysk bo w macie bedzie taki nie od kompletu w porownaniu z nerkami i innymi czarnymi dodatkami.
Opublikowano
Witam, kolego turas z forum evo ;) chyba właśnie finalnie będzie dokładka przód, listwy podprogowe i dyfuzor wszystko w czarny połysk.
Opublikowano
Na testach jeździłem 330i, łudziłem się że na daily "styknie", jednak mając na stanie szybsze evo, 340i to uzasadniony wybór ;) wracając do tematu, zwrócę się do ASO o wycenę polakierowanych "dokładek" m performance, ciekawe czy nie lepiej poza ASO sobie to dołożyć :roll:
Opublikowano
Daj spokoj z malowaniem w aso. Wynegocjuj tylko dobry rabat na te dokladki, polakieruj w sprawdzonej lakierni, a zamontujesz to samemu. Zajmie Ci to max 2h.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, dużo taniej Cie wyjdzie kupienie w ASO, lakierowanie (koniecznie wszystko w czarny połysk, wtedy fajnie się to komponuje) i montaż poza ASO. Sam tak robiłem, pomimo dobrych rabatów u Sikory, a i tak wyszło zdecydowanie taniej.
Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pamiętaj też ze takiej samej jakości dokładki aftermarket kupisz za 1/3 ceny i będzie dużo mniejszy żal gdy trzeba będzie np wymienić przedni spojler.
Opublikowano

W f31 tylny dyfuzor też jest bezinwazyjnie montowany?Tzn przy ewentualnym demontażu nie pozostanie ślad?

Widziałem na internetach akcesoria m performance w śmiesznych cenach względem ASO. Randall możesz polecić jakiś konketny sklep lub producenta który ma te akcesoria w oem jakości? Bo pewnie są też i marnej jakiści.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja kupowałem w mm-tuning i jestem zadowolony, jak i większość forum.

Tylny dyfuzor wyjmujesz oryginalny i wstawiasz performance, zero ingerencji, przełożyliśmy go z kolegą w parkingu pod galerią :)