Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy do gniazda USB w podłokietniku podłączę bez problemu pendriva 32GB?

Czy są jakieś ograniczenia, czy można równie dobrze podłączyć jakiś zewnętrzny dysk twardy?

t.

Opublikowano
Wprawdzie nie mam USB w aucie i nie moge zweryfikowac ale wedlug mnie nie powinienes miec problemu z podlaczeniem pendrive'a o dowolnej pojemności. Jesli chodzi o dysk twardy to moze byc trudniej przez inny system plikow (pendrive'a formatujesz typowo w starym systemie FAT, dyski twarde stosuja bardziej efektywne systemy plikow - NTFS chociażby, który nie dla każdego systemu operacyjnego jest widoczny; w szczególności komputer w samochodzie może go nie widzieć) oraz (w większości dysków) konieczność dodatkowego zasilania z drugiego kabla USB lub gniazdka którą to kwestię ciężko w samochodzie zaadresować.
Opublikowano

Ja mam w samochodzie podpiętego pendrive 16gb i hula.

Kiedyś próbowałem podpiąć dysk przenośny (działający z 1 usb), ale chyba jednak samochód daje słabsze napięcie na gniazdko bo jakoś nie mógł się rozkręcić, więc odpuściłem po 2 próbach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Sprawdziłem. Jest problem z czytaniem 32GB. Ładowanie trwa wieki, trzeba zapomnieć o komfortowym szukaniu utworów. Nie wiem czy to kwestia samego urządzenia (marka/jakość) czy wielkości/pojemności. Dodam że zapełniony był w połowie.

Gdy wszystko przegrałem na 16GB Sandisc wszystko jest ok i w miarę szybko to działa.

TM