Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam takie pytanie czy można tak zakodować moduł KOMBI zegary, aby po włożeniu kluczyka pokazywał zasięg samochodu na pozostałym paliwie. U mnie jest tak, że jak manetką przełączę na wyświetlanie zasięgu, to się wyświetla, ale jak wyciągnę kluczyk i włożę ponownie, to pokazuje mi licznik dzienny i przejechane kilometry. I znowu muszę przełączać manetką :mad2: Po prostu niezapamiętuje na czym został wyłączony.

Edytowane przez zafir
Pozdrawiam, Daniel
Opublikowano
No właśnie a u mnie zapomina i pokazuje licznik i ilośc przejechanych kilometrów, mugby ktoś wrzucić odczyt NCS moduł KOMBI, E91, który zapamiętuje zostawiną funkcję ??
Pozdrawiam, Daniel
Opublikowano
Niestety, ja również mam podobny problem, bo wyświetlało mi, a teraz niestety już nie :D Założyłem nawet osobny temat, ale nikt rzeczowo nie chciał się wypowiedzieć - muszę się podłączyć i się okaże, co i jak się stało.
Opublikowano
Niestety, ja również mam podobny problem, bo wyświetlało mi, a teraz niestety już nie :D Założyłem nawet osobny temat, ale nikt rzeczowo nie chciał się wypowiedzieć - muszę się podłączyć i się okaże, co i jak się stało.

Coś kodowałeś czy samo z siebie przestało zapamiętywać ?/

Pozdrawiam, Daniel
Opublikowano

Działało, jak wracałem z Niemiec. Bawiłem się nieco ucząc przy okazji auta i być może, że coś przestawiłem grzebiąc - pojęcia nie mam powiem szczerze. W każdym razie w chwili obecnej mało mi to przeszkadza, bo mogę sobie BC włączyć, dzieląc ekran w CIC :wink:

Niemniej jednak, coś się narobiło i nie wiem, jak to wrócić - i ten fakt najbardziej mnie irytuje :twisted:

Opublikowano
Zakoduj tylko.

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
Wpierw przekoduj pod VO profilem standard a jak to nie pomoże to zrób program winkfp po most
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
Wpierw przekoduj pod VO profilem standard a jak to nie pomoże to zrób program winkfp po most

Może to głupie pytanie ale co to jest VO profilem standart ?? Zakodować pustym plikiem man ?? Zaczynają nam się mieszać nazwy zakodować przekodować to dla mnie NCS, natomiast przeprogramować , i lub flash to Winkfp. Czy VO Winkfp??

Pozdrawiam, Daniel
Opublikowano

VO= vehicle order czyt. wyposażenie pojazdu czyli kodujesz kombi pod FA auta. Moduł jest ustawiony wówczas tak jak w fabryce.

W NCS wybierasz standard profile, następnie wybierasz ecu kombi i dajesz execute job

Opublikowano
Zapraszam do mnie jak masz blisko :)
Opublikowano
Właśnie ostatnio kuleje mój wolny czas - gdyby nie to, to już dawno bym sprawy pozałatwiał, włącznie z aktualizacją całości i byłby spokój :roll: