Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja beemka to już w życiu niesprzedawalna jest, bo kierownice zmieniłem na 3-ramienną z multi, bo ta z VINu zapewne miała pościel na wierzchu, listwy oklejone, bo pewnie na tych oryginalnych nie dało się domyć krwi po wypadku, radio zmienione, bo stare zostało przebite konarem po wpadnięciu w las. No nie sprzedam za więcej jak 5tys PLN :cool2: Druga sprawa, że nie mam zamiaru i pewnie zostanie w rodzinie albo u znajomych.
Opublikowano

forlo

ten pierwszy compact ma lampy akcesoryjne Tajwańskie... Wiem bo sam mam compacta i miałem takie lampy w bagażniku plus oryginały na aucie. Jakość tych lamp akcesoryjnych 6/10 w stosunku do oryginałów. Płetwa dokładana na dachu, i te listwy na dachu chyba powinny być czarne nie lakierowane. No i według mnie warto dołożyć do M pakietu bo wygląda o wiele lepiej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli wyjaśniło się, jednak dach wstawiany :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tonny

Listwy na dachu są ok. Też mam w kolorze.

Maniek 21112

Masz rację w kwestii stanu technicznego - to najważniejsze.

Sens mojej wypowiedzi był taki, żeby przy oględzinach zwrócić baczniejszą uwagę.

Swoją drogą, nie zaryzykowałbym kupna takiego auta. Stary a jednak w miarę skomplikowany diesel...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co polecasz? n42b18/20? Zobacz ile jest teraz tematów o problemach z nimi związanymi :shock: jest pora na tematy "320d nie odpala/nie mam mocy" a cały czas przewija się n42/n46..Mam auto z tym silnikiem 6 lat i złego słowa nie powiem, nawet jak jest problem to podpinam kompa i wszystko jasne a w n42/n46 jeden błąd i niekończąca się opowieść. W czym m47n jest skomplikowany? On jest tylko w większości zaniedbany przez poprzednich właścicieli i wymiany oleju co 25-30kkm a właśnie skomplikowany wychodzi, że jest n42/n46, bo jedna osoba, może dwie mają pojęcie co i jak w nim zrobić a mechanicy nawet maskę boją się otworzyć na słowo valvetronic.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

witam.

Chcę na dniach obejrzeć te dwa modele BMW

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e46-325i-2001r-oryginalny-m-sportpakiet-lpg-jeszcze-na-gwarancji-ID6yJTiZ.html#37d5f2d55e

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-3-e-46-1-8-lpg-zadbane-osoba-prywatna-ID6yDW4j.html#88d149d641

Wyprzedzając posty które za chwilę się pokażą typu czepiania się że taki "rozstrzał" między silnikami to już wyjaśniam - zastanawiam się między oszczędnością a zabawą z jazdy i nie wiem jeszcze na co się zdecydować ale nie o to chciałem pytać. Chciałbym żeby mi ktoś z grubsza ocenił te dwie oferty i czy ten M-pakiet w pierwszym linku jest "prawdziwy" czy tylko chwyt do sprzedaży ?

Opublikowano

Maniek21112

W ogóle zapomniałbym o BMW. Zalety tych aut są oczywiste i rozumiem zainteresowanie kolegi.

Problem w tym, że dobre zamienniki do tych aut są drogie, mam na myśli części eksploatacyjne.

Np. Opony 16" są na moje oko droższe niż 15".

Chyba że, pozostając przy oponach, kupujemy takie z chińskimi krzaczkami - widziałem takie już.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój typ to zdecydowanie pierwszy link :8) to jest jak najbardziej "prawdziwy" m-pakiet I, przedliftowe e46 w tej wersji wygląda obłędnie a dodatkowo ten kolor robi robotę. Nie kupuj 316i, będziesz żałował.

tsztrz to jest oczywiste, że tanio nie będzie, osoba zainteresowana kupnem BMW powinna wiedzieć ile kosztują części eksploatacyjne. 205/55/16 jest droższa o ponad 100zł od 195/65/15 jeżeli chodzi o topową zimówkę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Mój typ to zdecydowanie pierwszy link :8) to jest jak najbardziej "prawdziwy" m-pakiet I, przedliftowe e46 w tej wersji wygląda obłędnie a dodatkowo ten kolor robi robotę. Nie kupuj 316i, będziesz żałował.

tsztrz to jest oczywiste, że tanio nie będzie, osoba zainteresowana kupnem BMW powinna wiedzieć ile kosztują części eksploatacyjne. 205/55/16 jest droższa o ponad 100zł od 195/65/15 jeżeli chodzi o topową zimówkę.

Jakieś rady na co szczególnie zwrócić uwagę przy tej wersji z m-pakiet ? Jakich szukać mankamentów tego modelu ? Jutro jadę oglądać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy nie jest wyrwane mocowanie tylnych sanek (dość częste zjawisko w mocnych przedliftach), czy nie faluje silnik i czy płynnie wkręca się na obroty. Przydałby się komputer z inpa do sprawdzenia parametrów silnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Sprawdź czy nie jest wyrwane mocowanie tylnych sanek (dość częste zjawisko w mocnych przedliftach), czy nie faluje silnik i czy płynnie wkręca się na obroty. Przydałby się komputer z inpa do sprawdzenia parametrów silnika.

Kompa nie mam możliwości sprawdzenia ale zawieszenie i od dołu jak sprzedający się zgodzi to zabiorę do siebie na kanał i posprawdzam co się da.

Opublikowano

Wróciłem z oględzin tego modelu

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e46-325i-2001r-oryginalny-m-sportpakiet-lpg-jeszcze-na-gwarancji-ID6yJTiZ.html#37d5f2d55e

- sprzedawca handlarz - właściciel samochodu to kolega który wyjechał i zostawił samochód na sprzedaż

- auto stało na placu a w okół z 10 Audi i BMW porozbijanych mniej lub więcej

- auto malowane maska,dach,klapa bagażnika,nadkola przód i tył z czego na prawym przednim widać źle położony szpachel.

- wewnątrz plastiki mocno powycierane

- fotel kierowcy na pograniczu przetarcia materiału.

- podjazd na stację diagnostyczną za darmo bo to znajomy sprzedawcy więc za free udostępnił kanał

- pod spodem skrzynia mokra, tylny most mokry i uszczelniony czerwonym silikonem który akurat jak byliśmy pod autem odkleił się i sprzedawca palcem próbował przykleić z powrotem ten silikon :shock:

- wyświetlony błąd "check" - sprzedawca mówił że to błąd sondy - nie właściwa mieszanka paliwowa ( nie sprawdzałem bo nie mam kompa)

- opony przód i tył w agonalnym stanie

To tyle co na szybko pamiętam z oględzin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ewidentnie poprzedniego właściciela nie było stać na utrzymanie tego auta a szkoda, bo wersja idealna. Mimo wszystko negocjowałbym cenę, bo ciężko będzie znaleźć drugi egzemplarz w takiej wersji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

forlo jak szukasz dalej compacta to w moim poblizu jest ponoc zadbana sztuka, przynajmniej tak gosc opisuje.

https://www.olx.pl/oferta/bmw-e46-compact-320d-xenon-150km-CID5-IDjJgBz.html#7f37c6a29c

damian398 niestety wiekszosc e46 tak bedzie wyglądac, co do drugiego linku to przednie lampy nie pasują do tylnych, z tylu kierunki pomaranczowe, z przodu białe.

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg

Opublikowano

Cześć,

Proszę was o poradę. Stosunkowo niedaleko ode mnie jest wydaje mi się całkiem fajna okazja, biorąc pod uwagę, że faktycznie bezwypadkowa i stanie idealnym. Myślicie, że warto podjechać?

Co do samego samochodu to chce zamontować instalację LPG i jeździć głównie miasto, parę razy w miesiącu krótkie trasy( do 100 km)

http://pimico.gratka.pl/ogl/21571756.html

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-2-0i-143-km-elegance-stan-perefekcyjny-polecam-ID6yJJHp.html

Z góry dzięki za porady! :wink:

Opublikowano
Poczytaj o silniku najpierw.

Czytałem właśnie i mam wrażenie, że jest opinie pół na pół, albo ludzie piszą że lepiej inny ale nie piszą dlaczego.

Jakie jest twoje zdanie?

Opublikowano
Ze nic dobrego w nim nie ma. Do gazu też problemowy bo trzeba wiedzieć co i jak. Jak chcesz polifta to juz mniej problemow sprawi 2.2 r6. Spali litr wiecej, dźwięk super, do gazu lepszy. Problemów ma w sumie mniej, jedynie olej popija. A jesli przedlifty to kazdy r6. Nie maja wad wrodzonych, nie pija oleju.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie uogólniaj, bo m54b30 było oczywiście przed liftem, tak jak i m54b22 oraz m54b25 od bodajże 09.2000r. N42/n46 nie jest taki zły, tylko niewiele osób wie co go "boli" a pod względem dynamiki i ekonomii bije na głowę m52tu20.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dlatego ma takie ceny. Rynek szybko weryfikuje co jest dobre a co nie. On dobry nie jest, za dużo ma problemów stałych nie wynikających z wieku czy zużycia. Jest nieudany jak m47 i dyskusji nie ma. Można jeździć oczywiście ale po co? Lepiej wydać odrobinę wiecej na paliwo niz mechanika.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mniej problemow sprawi 2.2 r6. Spali litr wiecej, dźwięk super, do gazu lepszy.
K3m0T dodaj informację - bo jest znacząca - że instalacja lpg do tego silnika będzie prawie 2 x droższa niż do R4.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

N42/N46 jest spokojnie do ogarnięcia, poczytajcie tematy o n43 w e90, to dopiero wynalazek :shock:

bary_kent sprzedałeś już swoje 325i?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL