Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na 330d poliftowe a jeszcze 204km nie masz co liczyc

co do 320d 150 to moze 2001/2002 rok.... ale mało prawdopodobne, większosc to ulepy które maja cos do zrobienia na dzien dobry

te auta swoje lata maja i duzo przeszło lub własnie przechodzi przez łapska ludzi ktorzy nie potrafia ich prawidłowo eksploatować, regularne zaniedbywanie odbija sie pozniej ze zdwojona siłą ;)

najlepiej jechać i ogladac co jest w okolicy, zweryfikować temat bez forum

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Dzięki panowie za rozjaśnienie sytuacji bo ja cały czas w VAGach byłem :8)

Będę przeglądał i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Przeglądając ogłoszenia jest sporo 330D 184 oraz 320D 150 ale jak one mają się w rzeczywistości to nigdy nie wiadomo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak przedlift to 323i a jak polift to nieszczęsne 318i n42 albo 320i m54, na nic innego w sensownym stanie nie stać Cię niestety.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zatem przepraszam. Wydawało mi się, że klima w e46 występuje we wszystkich egzemplarzach.

Była standardem tylko w wersjach z silnikami R6 od początku. W wersjach z silnikami R4 była opcją za dopłatą. Dość często spotyka sie e46 bez klimy, szczególnie ze Skandynawii.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Dlaczego 318i "nieszczęsne"? Jakieś regularne problemy z tą wersją?

bo chyba posiada valvetronic, ja bym polowal na m54 ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Które wersje są z motorem m54?

m54 to zawsze rzędowa 6-cylindrówka? Znajdę coś poniżej 2 litrów? (tak żeby opłacało się ściągać z Niemiec :) )

Istnialy 3 silniki M54: 2,2 2,5 i 3,0 benzyna.

Ja bym sie nie bał 318i. To nie jest awaryjny silnik jesli ma rozsądny przebieg.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołącze do dyskusji.

Silnik 2.2 170 KM to dobry wybór?

Rok 2004 z manualem.

Benzyna bez gazu.

Bardzo dobry wybór.

Opublikowano
Dołącze do dyskusji.

Rok 2004 z manualem.

Benzyna bez gazu.

Bardzo dobry wybór.

Ja również zastanawiam się czy nie kupić sobie takiej BMK-i Tylko ile taki silnik pali np w porównaniu do 2.0 150km z sedana ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołącze do dyskusji.

Rok 2004 z manualem.

Benzyna bez gazu.

Bardzo dobry wybór.

Ja również zastanawiam się czy nie kupić sobie takiej BMK-i Tylko ile taki silnik pali np w porównaniu do 2.0 150km z sedana ?

Chodzi o 2.0 R6 M52TUb20 ??? Montowanego od 1998 do czerwca 2000 ?

Pali w zasadzie tyle samo. Jesli są jakies róznice to kosmetyczne zupełnie.

Opublikowano
Mi chodzi o silnik 170km w wersji po liftowej bo tylko taka mnie interesuje a i mniej więcej jaka różnica była by w cenie ubezpieczenia silnia 2,0 150 a 2.2 170 ? Bo przed zakupem muszę wszystko wyważyć żeby nie płakać że mnie nie stać heh :)
Opublikowano
zależy jakie masz zniżki i od ubezpieczalni ;) dużej roznicy według mnie nie będzie w ubezpieczeniu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W 99% procent firm nie będzie żadnej róznicy w ubezpieczeniu. A jesli bedzie to rzedu 20zł.

Ja za BMW M5 ( silnik 5.0) płacę niecałe 100zł więcej niż płaciłem za e46 323i.

Koszty w e46 to się zaczynają jak kupisz słaby zużyty egzemplarz z duzym przebiegiem. Koszty ubezpieczenia są na prawdę znikome. OC do takiego auta to 2 pełne zbiorniki paliwa.

Chyba że masz 18 lat, prawko dopiero co zrobione i mieszkasz w duzym miescie. Ale wtedy to i przy starym fiacie Uno 1,0 zapłacisz za OC jak za zboże...

Opublikowano

Panowie szukam na razie w okolicy fajnego Coupe. Znalazłem dwie sztuki :

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-330ci-231-km-benzyna-fv-vat-23-zarejestrowany-ID6yfbEw.html

średnio mi podchodzi to drewno w desce ale sądzę że to nie problem je wymienić.

http://allegro.pl/bmw-e46-320ci-170km-individual-m-pakiet-orginal-i5857669911.html

Tutaj moim zdaniem cena odrobinę za duża co do silnika.

Opublikowano

U mnie w ubezpieczeniu miedzy 1.9l 318 jakie mialem a 323 2.5l to różnica mniej wiecej 40zl.. więc nie dużo.

Aha no i panowie.. Wesołych Świąt! :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://allegro.pl/bmw-e46-320ci-170km-individual-m-pakiet-orginal-i5857669911.html

Biorąc pod uwagę, że to przełożony angol to faktycznie sporo..bo polift w fabrycznym m-pakiecie (tu zabrakło na podstopnicę) trzyma cenę i byłoby ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że to przełożony angol to faktycznie sporo..bo polift w fabrycznym m-pakiecie (tu zabrakło na podstopnicę) trzyma cenę i byłoby ok.

Czy mogę zapytać po czym poznałeś że auto jest po przekładce ? Ja również poszukuje BMW sedana lub cupe z ślnikiem max 170km po lifcie w benzynie i tak nie bardzo wiem czym się kierować i na co uważać przy zakupie nie chciał bym kupić szrota za max 20k może pomożecie doradzicie gdzie zaglądać co oglądać na co zwracać uwagę

I co myślicie np o tym ?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320i-czarna-wypasiona-benzyna-szyberdach-igla-ID6yfp73.html#e9d8c32934

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie jest to 320i tylko 318i..więc pierwsze oszustwo, które nie wróży dobrze. Kolejne jest interesujące - rok produkcji 2005 a pierwsza rejestracja grudzień 2004 :shock: załatw vin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL