Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To chyba X5
  • Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Premiera na targach ma być w marcu. A kiedy to wejdzie do sprzedaży w Polsce? Wie ktoś jak to jest z premierami BMW?

Drugie pytanie: czy orientujecie się jaka jest polityka cenowa BMW z autami po liftingu? Ceny idą w górę, czy z reguły nic się nie zmienia?

• Moderatorzy
Opublikowano

Skąd te wiadomości o liftingu?

Wg oficjalnych informacji to nowa X5 będzie pokazana w Genewie... później 5tka (F10) po lifice, ale dopiero na jesieni, a X3 najwcześniej za rok... dziwne by było jakby najpierw zrobili lift X3, która pokazała się ponad rok później niż 5tka.

Ceny warunkowane są sytuacją walutową, a rzadko zmianami kosmetycznymi modeli... tak było niedawno z X1, które "prawie" nie zmieniło swojej ceny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe czy w X3 po lifcie znajdą się nowe sportowe fotele, które trafiły do serii 3 F30...

Siedziałem na nich i muszę stwierdzić, że są o wiele wygodniejsze niż te w naszych X3 ;)

Siedzisko jest bardziej komfortowe, oparcie też lepiej przylega do całych pleców i można pochylać zagówek do przodu - są poprostu wygodniejsze.

Jedynie zakres pochylania siedziska wraz z oparciem (kołyski) wydaje mi się mniejszy, ale całość na duży plus.

Szkoda, że do X3 nie mieszczą się komforty...

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na wersję 25d nie ma co liczyć wg sprzedawców z BMW. Natomiast jest cień nadziei na Performance Pack robiący z 20d odpowiednik 25d (420 Nm, 218 KM).

Nie potwierdzone jest niestety kiedy i czy w ogóle się pojawi.

Swoja drogą to wg mnie dyskryminacja, bo właściciele F10 i F30 mają taką możliwość prawie od pojawianie się modelu. A myślę, że wielu posiadaczy X3 20d by się skusiło.

Opublikowano
Z ASO bawaria motors. Będę tam w piątek to się dokładnie dowiem. Jeżeli chodzi o silniki 3.0d nie mam pojęcia również mogę spytać.
Opublikowano
Z ASO bawaria motors. Będę tam w piątek to się dokładnie dowiem. Jeżeli chodzi o silniki 3.0d nie mam pojęcia również mogę spytać.

jakieś dobre wieści :?:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A tu prawdopodobne zdjęcie odświeżonego przodu. Różnica dotyczy głównie fragmentu zderzaka przy lampach przeciwmgielnych.

http://speedlux.com/wp-content/uploads/2013/02/BMW-X3-1-651x433.jpg

Dla porównania jak teraz przód wygląda:

http://www.icars.sg/wp-content/uploads/2010/07/f25-bmw-x3-1.jpg

Mi po faceliftingu podoba się bardziej. Przód jest mniej obły, optycznie zwężony, bardziej dynamiczny. :) Niestety nie załapię się, swoje X3 odbieram w maju... :duh: :mad2: