Skocz do zawartości

[320d Touring] wycieraczka szyby tylnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki za linki ;) moja obecna jest sprawna no może poza piórem ;) po prostu ta z e91 bardziej mi się podoba zwłaszcza samo zamontowanie pióra wycieraczki.

raczej nie będę jej szybko zmieniał pytam z ciekawości, może też Ktoś o tym myślał.

druga sprawa wycieraczki :D

lepiej do e46 bez przegubowe bosch aero twin czy coś tam czy klasyczne przegubowe boscha ze spojlerem. te drugie mam wrażenie, że są trwalsze.

A co do producenta wycieraczek kupować oryginalne ceny nie są aż tak tragiczne czy pozostać przy boschu?

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest gdzieś niedaleko temat o wycieraczkach, ja od kilku lat kupuję tanie wycieraczki firmy alca (zwykłe) w tesco i wg mnie są trwalsze od bosch'a :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

tak widziałem ;)

ale jak uważacie do e46 lepiej bez przegubowe czy zwykłe?

te zwykłe wydają się mocniejsze - solidniejsze. miałem przez jakieś 1,5 roku bezprzegubowe valeo i jedną zgubiłem w czasie jazdy[ułamała się przy mocowaniu] gdy wycieraczki uruchomiły się gdy szyba nie była dostatecznie mokra :D

teraz założyłem stare - oryginalne standardowe ze spojlerem muszę je wymienić bo już śednio zbierają ale chyba ładniej wyglądają one na e46 niż te płaskie... jak uważacie ? ;)

Opublikowano

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Możliwe, następnym razem wezmę zamiennie Bosha :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785