Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie martw się, Twój motor to złotko i nie musi palić mało:)

Ten wynik zrobiony przez 28i jest efektem "chirurgicznej" jazdy - nigdy nie widziałem takich cyferek u siebie wcześniej :)

Ten wynik myślę cięzko będzie pobić przez 28i

Ooo widze ze odkryles procedure wg ktorej szwaby podaja oficjalne spalanie swoich samochodow :mrgreen:

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie... no co Ty ... deptałem jak sie dało :norty:

Jakbym jechał Economy toby pewnie było 4.0l :)

A tak serio mówiąc warunki drogowe bardzo sprzyjające i bez gazowanek i max 80km/h :norty:

Wrzuciłem to bo mimo wszystko nie myślałem że można taki wynik osiągnąć, a fakt dane katalogowe to niezła fantazja jako średnia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czytam, te wasze watki..i zachodze w glowe, czemu Panowie nie mysleliscie o 35i, sam jak tylko pokazal sie silnik 28i, pognalem do Mcarsu i przejchalem sie F10. Wnioski byly takie ze mnie ten silnik nie lezy...dzwiek, charakterystyka, dynamika. Sam mam (jeszcze) X6 z 35i , jezdze glownie po miescie i srednio pali mi 10,0, na trasie z Włoch udalo mi sie zejsc do 8,9.
Opublikowano

Wszystko co mówisz to prawda - gdyby była wersja 50i do F25 w tej samej cenie to też bym chciał :mrgreen:

Jak nie wiadomo o co chodzi to naturalnie chodzi o kapuste... Fajnie wyposażone X3 35i to 330tys jak liczyłem... za to można już znaleźć niezłe F07...

Opublikowano
Doszla mnie opinia od mechanikow ktorzy naprawiaja autka BMW...ze to wlasnie 3 litrowa benzynka jest najmniej awaryjna, i w miare tania w naprawie , przytoczono cene remontu generalnego silnika na poziomie 3000 zl.
Opublikowano
jezdze glownie po miescie i srednio pali mi 10,0, na trasie z Włoch udalo mi sie zejsc do 8,9.

Powiem ci że tutaj to mnie troszkę zaskoczyłeś. Te 10 to jakim stylem jazdy bo normalnie w mieście jest to dla mnie wynik wprost z programu "Nie do wiary" :cool2:

Opublikowano
Nie no wierze ci. Ale i tak powiem ci że jak na takie auto chodzi mi o gabaryty koła itp. itd. to jest to dla mnie rewelacyjny wynik i chyba ciężki do osiągnięcia. W tym wątku jak zapewne czytałeś 28i pali o wiele więcej a masa auta przecież mniejsza.
Opublikowano
To tez dlatego , zdecydowalem sie podniesc kwestie 35i bo moze wiele osob obawia sie tego silnika, jestem ciekaw jak ten silnik bedzie sie sprawowal w F07 bo producent deklaruje 8,5 l/100 km
Opublikowano

U mnie na dluzszej trasie (nie oszczedzajac sie, co widac po sredniej predkosci), wracajac z mini-wakacji z gor na polnocy, zaladowanym po brzegi X3 35i, w terenie gorzysto-wyzynnym, wyglada to tak:

69.1mph to jakies 111.206km/h - srednia predkosc. [Naprawde momentami pociskalem :cool2:].

26.1mpg to 9.01205l/100km.

http://i.imgur.com/qqr0SBI.jpg

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Czyli ze sie da..:)

Jasne, ze sie da. Jakbym naprawde piescil ten silnik, zszedlbym ponizej 7. Zreszta, nie raz to robilem. :)

Silnik dotarty, przebieg 40 tys. km.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Stara Słowiańska prawda mówi że od dużego mocnego silnika lepszy może być tylko większy i mocniejszy :mrgreen: :cool2:

Jakbym miał wybór 35i za dobre koszta to nie mam żadnego argumentu by się zastanawiać...

Dźwięk 28i jest brzydacki ale dynamiki tej jednostki będe bronił - zużycia paliwa porównując Wasze 35i jak widać nie będą argumentem - jedynie co to koszta zakupu i akcyzy na każdym dodatku... = 330tys za X3 35i... za dużo jak na moją skarbonkę :nienie:

Opublikowano
Stara Słowiańska prawda mówi że od dużego mocnego silnika lepszy może być tylko większy i mocniejszy :mrgreen: :cool2:

Jakbym miał wybór 35i za dobre koszta to nie mam żadnego argumentu by się zastanawiać...

Dźwięk 28i jest brzydacki ale dynamiki tej jednostki będe bronił - zużycia paliwa porównując Wasze 35i jak widać nie będą argumentem - jedynie co to koszta zakupu i akcyzy na każdym dodatku... = 330tys za X3 35i... za dużo jak na moją skarbonkę :nienie:

No dokladnie. Gdyby nie cholerna akcyza u nas, nawet bym nie spojzal na 28i.

Niestety w moim przypadku roznica byla cos kolo 60tys, z czego kolo 45tys zabraloby panstwo. Sorry i tak mnie wystarczajaco łupią. :|

28i w X3 dynamike ma calkiem niezla, wiec jest rozsadnym kompromisem.

Nie jest to tez model, w ktorym najmocniejszy silnik jest must have, bo inaczej nie wypada. ;)

Opublikowano
Nie jest to tez model, w ktorym najmocniejszy silnik jest must have, bo inaczej nie wypada. ;)

Ale co innego Jeep Commander, nie? :cool2:

HEMI maja fajny tylko dzwiek, bo osiagami (ani w kategorii power- ani eco-) chyba nikogo nie przekonaja do siebie. Jezdzilem wieloma z nich.

Kiedyś było tak:

Opublikowano

@dandanio

Jeepa albo sie kocha, albo jest sie smutnym czlowiekiem przy dystrybutorze. ;)

Inna sprawa, ze w cenie swojej X3 prawie mialbym nowego Granda w SRT8. :D

Osiagami jak na 2 i pol tonowe bydle, na 31" ATekach wiele X3 nie ustepuje. Sprawdzone organoleptycznie na kresce. ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a mi pali x3 35i średnio 14l,

a x6 35d 12,5l

???? nie wiem jak trzeba jeździć aby było mniej,myślę oczywiście o normalnej eksploatacji a nie jeździe na "kropelkę"

Opublikowano
Ja mam chorobe tzw. ciezkiej nogi. :duh: Nie ma na to lekarstwa, podobno mozna tylko zaleczyc poprzez uplynnienie jazdy i zrezygnowanie z potwierdzania 5.7s do setki za kazdym ruszaniem spod swiatel. :norty: Tak mnie uczyl lekarz prosto z BMW na lokalnym torze. :) Na razie dziala.

Kiedyś było tak:

Opublikowano
Jedna z chorób ,którymi można spokojnie się zarażać :norty:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Mam od 2 miesięcy F25 28i, przejechałem 5 tys km i najniższe spalanie to 7,6 - wlokłem się niemiłosiernie, normalnie to 9,5-10,5 l/100 km. Może ktoś ma jakieś triki odnośnie techniki jazdy żeby fajnie pojeździć i nie spalać zbyt dużo??