Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
140km/h jak rozumiem? Bo za 140mph to tam podobno cwiartuja i kaza rodzinie jesc zwloki

87 mil na godzine na autostradzie, gdzie ograniczenie jest do 65mph.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli przyjacielsko jak w Szwajcarii :mrgreen:

Rąbnęło mi tam niedawno fotkę i dosyć przegiąłem - ciekaw jestem czy po mnie esesmani przyjadą czy tylko wyślą mandat:)

Opublikowano
Miejmy nadzieję ,że jednak to drugie rozwiązanie ... :norty:
  • Moderatorzy
Opublikowano

Rąbnęło mi tam niedawno fotkę i dosyć przegiąłem - ciekaw jestem czy po mnie esesmani przyjadą czy tylko wyślą mandat:)

Jak sie dowiedzą ile zarabiasz to może nawet samochodzik skonfiskują przy następnej kontroli, jak było ostro...

Opublikowano

z ciekawości- jak złapią w Szwajcarii obywatela Polski będącego tam przejazdem- dalej obowiązuje procedura uzależniania mandatu od zarobków/majątku?

bo np jak Niemca (na niemieckich blachach) w PL złapią na radar to mandat rozpływa się w powietrzu...

• Moderatorzy
Opublikowano
z ciekawości- jak złapią w Szwajcarii obywatela Polski będącego tam przejazdem- dalej obowiązuje procedura uzależniania mandatu od zarobków/majątku?

bo np jak Niemca (na niemieckich blachach) w PL złapią na radar to mandat rozpływa się w powietrzu...

Ciężko mi powiedzieć, jak z Polakami, ale Niemców też nie oszczędzają... jeden niemiecki znajomy całkiem sporo zapłacił za przekroczenie tylko o 1km/h (!) w terenie zabudowanym...

Na pewno jak masz obywatelstwo Szwajcarskie to zabulisz sporo, bo policja ma dostęp do Twojego zeznania podatkowego (zresztą jak każdy Szwajcar, bo zeznania są jawne!) - dosolą Ci tak, że Ci się odechce.

Opublikowano
Hmm cos mi sie w to nie chce specjalnie wierzyc. Wzzedzie sa jakies tolerancje, nawet w Szwajcarii. Sorry ale 1 km/h to jakas kompletna bzdura :)
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Hmm cos mi sie w to nie chce specjalnie wierzyc. Wzzedzie sa jakies tolerancje, nawet w Szwajcarii. Sorry ale 1 km/h to jakas kompletna bzdura :)

a ja jestem sklonny uwierzyc. Wiele osob odbierajacych swoje beemki z Monachium i uczestniczacy tym samym w programie European Delivery eraca wlasnie ze Szwajcarii z takimi wakacyjnymi "pamiatkami". Poszukaj na Bimmerfescie :-).

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • Moderatorzy
Opublikowano

NIESTETY to smutna prawda. Szwajcaria to specyficzny kraj, w pełnym tego słowa znaczeniu. Zobacz do gazet motoryzacyjnych / poradników wakacyjnych dla kierowców lub sprawdź empirycznie :norty:

Opublikowano

Dziki kraj, jakiś czas temu ojca z kolegą zatrzymali za przekroczenie to poleciały duże pieniądze żeby ni trafił do puchy.

Tam remont 1 pasa i ograniczenie do 80 a można bepiecznie jechać 120 i naturalnie był fotkomat, a na serpentynach gdzie musiałem heblować do 60 by nie przewrócić X-a ograniczenie do 100!! Oj nie fajnie...

Opublikowano

Ostatnie ciekawe spalanie 28i. :)

Odcinek 22km, czas przejazdu 8min, srednia 161,8km/h, spalanie 22,6l/100 :)

Odcinek 32km, czas przejazdu 17min, srednia 114,7km/h, spalanie 20,7l/100 :)

Drugi odcinek byl kontynuacja pierwszego.

Opublikowano

Raz jechałem do Włoch w Szwajcarii miałem blitza przy 150km h.Mandat otrzymałem po miesiącu 120EUR a więc nie jest aż tak strasznie jak piszą :wink:

Opublikowano
I to sie nazywa spalanie :D

No na poziomie 5,7 HEMI w 2,5 tonowej budzie. ;) Choc nim jadac w takim stylu slychac wir w baku. :lol:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Kto da mniej ??? :mrgreen:

Musze przyznac, ze to jest jedyny temat na tym forum, ktory wywoluje u mnie zgrzytanie zebow. :norty:

Kiedyś było tak:

Opublikowano

Nie martw się, Twój motor to złotko i nie musi palić mało:)

Ten wynik zrobiony przez 28i jest efektem "chirurgicznej" jazdy - nigdy nie widziałem takich cyferek u siebie wcześniej :)

Ten wynik myślę cięzko będzie pobić przez 28i

Opublikowano
Ciężko to skomentować, bo odcinek jest bardzo krótki. W specyficznych warunkach spalanie może być jeszcze mniejsze- np. zjeżdżając kilkanaście kilometrów z góry bez wyprzedzania.