Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I na pewno zostały zweryfikowane/zrobione :

- odma

- wszystkie węże zasilające

- sprawdzona drożność smoka

- sprawdzony wydatek pompy oleju

- sprawdzona szczelność dolotu, czyszczenie dolotu, wymiana filtra powietrza

- wymiana oleju

Bo prawdę mówiąc - zgon nowego turbo po <50kkm to nie przypadek. Zdarza się, ale niezwykle rzadko...

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Odma tak, wymiana oleju tez, filtry i dolot tez. Inter tak samo. Co z reszta-nie wiem. Ale chyba pojde w używana turbinę. Trudno

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
To pomyślałbym o tej reszcie, wliczając w to również sprawdzenie drożności DPF i tym podobnych rzeczy. Raz jeszcze powiem - turbo nie odlatuje bez powodu przy takim przebiegu, szkoda żeby kolejne zakończyło swój żywot.
Opublikowano
Racja. Niestety - turbo kupię z jednego źródła, zamontuję je w warsztacie, a w dodatku mam jeszcze zrobiony program. Jeśli w warsztacie nie znajdą przyczyny, bo wszystko będzie wyglądało ok, to szans na znalezienie przyczyny w zasadzie nie mam. Każdy będzie zrzucał winę na drugiego. Tuner na turbo, sprzedawca na warsztat, a mechanik na obydwu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sorry za opóźnienie.

http://www.oturbosprezarkach.pl/artykuly/item/38-turbospr%C4%99%C5%BCarka-hybrydowa-co-to-jest?

przerabiasz swoją na hybrydę,robisz remap i masz większe przyrosty niż przy seryjnej,a co do trwałości to przy normalnym użytkowaniu nic się nie będzie działo. gdybym miał taką sytuację jak Ty to zamiast bawić się w regenerację bądź kupować "nową" zastanowił bym się nad hybrydą.

Opublikowano
Masz rację. Sprawdziłem temat hybryd. To dobry koncept. W Łodzi jest jedno miejsce gdzie to mogę zrobić. Znasz jakiś rekomendowany warsztat w Polsce który takie turbo składa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

Coraz więcej jest takich firm. Firma Perun ma dobre opinie. Możesz też zapytać forumowych tunerów Tc performance czy czegoś w tym temacie nie robią.

Opublikowano
TC robi turbawki od pewnego czasu. Jeśli robi to na takim poziomie jak softy, to uderzałbym bez zastanowienia - plus dodatkowo taki, że masz wszystko w jednym miejscu :cool2:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
bardzo fajnie wyszedl kolor ! a black liny do niego ladnie pasuja. Gratulacje !

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mój koncept pojawił sie jakieś 3,5 roku temu, wiec mysle, ze to moda trwająca od dłuższego czasu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk