Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio musialem wymienic filtr paliwa i pompke w baku, po wymianie samochod rano krecil dluzej bo musial zaciagac paliwo(w wezyku ktory widac z filtra do pompy powiekszal sie pecherz pow, tak jak by paliwo sciekalo do filtra, kiedys tak nie bylo) ale odpalal wmiare, ale od pewnego czasu trzeba bylo go grzac z 5razy ale i tak dlugooo krecil jak zalapal to najpierw jakos na jeden cyl i dopiero po chwili reszta, wiec co kupilem nowe swiece(pozniej sie okazalo ze stare tez byly ok tzn 5/6, ale ze juz mialem nowe to wymienilem) ale dalej jest to samo, tzn juz nie musze go grzac 5razy ale ze 3 musze, zeby jakos odpalil, sprawdzane miernikiem prad dochodzi do kazdej swiecy, itp.

Wiec pytanie co moze byc tego przyczyna? no i jak usunac ten pęcherz pow z przewodu?

Dzieki.

Opublikowano
J.w. lub sprawdzic szczelnośc na drodze zbiornik-filtr paliwa oraz poprawnośc montażu samej pompki w zbiorniku (skoro po jej wymianie sie pogorszyło).
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
te dluzsze krecenie nie jest problemem gorzej z grzaniem swiec ;/ tzn swiece grzeja a ciezko pali 3-5 razy i ciezkk

A jak z kompresją? Wykręcałeś świece żarowe i w ich miejsce wkręcałeś manometr?

Pozdrawiam

Opublikowano

no nie sprawdzalem bo nie mam poki co zabardzo jak, ale dzisiaj tak myslalem ze co z tego ze ja podgrzewam swiece jak mam zapowietrzony ukl i dopoki cieple swiece i krece to nie ma paliwa;/ zaraz pojde cos pokombinowac z odpowietrzeniem

ok probowalem odpowietrzyc ta srubka nad filtrem paliwa, jak z tego juz leci paliwo probowalem wezykiem od wzrotu, ale pozniej jak juz lecialo z wezyka zalozylem znowu odkrecilem srubke dodalem gazu zakrecilem i jednoczesnie odposcilem gaz to i tak widzialem bombelek pow jak przelatywal przez przewod, po ok 10min odpalilem znowu i bylo jak by lepiej bo bez zbednego krecenia, zobaczymy pozniej jak ostygnie calkiem.

Opublikowano
Spróbuj stanąć tylnymi kołami na krawężniku (żeby [BAD] stała wyżej ) , jeżeli jest zapowietrzony powinien lepiej odpalić ,ja swego tadzia odpowietrzałem przy wtryskach poluzowałem przewody wysokiego ciśnienia na wtryskach i zakręciłem parę razy potem przewody dokręciłem i autko odpala jak nowe.
Opublikowano
ok po odpowietrzeniu samochod dzisiaj odpalil wmiare normalnie, 3x podgrzanie i odpalil normalnie, wiec mysle ze sprawa zalatwiona, dzieki