Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich :) jestem nowym uzytkownikiem forum, prosze o wyrozumialosc :lol:, mam takie pytanko ostania moja kochana e30-ka zaczela szwankowac, szarpac na lpg tak jak by nie dochodzil gaz, duzo rzeczy posprawdzalem i wszystko bylo oki, w koncu wpadlem na pomysl i zmienilem kabel od swiecy posiadal on czujnik (podobno jest to czujnik polozenia walu) na nowy kabel ale niestety juz bez czujnika :twisted: i wszystko zaczelo pieknie dzialac, czy ten czujnik moze byc odlaczony ??? za odpowiedz z gory dziekuje
Opublikowano
witam nowego fana bmw.jeżeli działa,spalanie w normie to chyba może tak być :| tylko do czego on by był potrzebny?sam jestem ciekawy.. :roll:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Słyszałem ,że bez tego czujniczka silnik pracuje na uśrednionych mapach...A obrotomierz u Ciebie działa?
Opublikowano

Jak by był nie potrzebny to by go nie montowali!!!

ustala on położenie wału i steruje otwieraniem zaworów względem wału, jak go odłączysz auto będzie chodzić bo będzie pobierało informację zastępcze z innego czujnika ale żeby motor pracował jak należy musi być ten czujnik,

może to przewody miałeś do niczego a nie czujnik!

Opublikowano

Czujnik ten inforumuje o kazdym pelnym obrocie walu ( identyfikacja pracy cylindrow ) .

Jak powiedzial przedmowca, jak by nie byl potrzebny to dosc madra firma BMW by go poprostu nie montowala.

Aczkolwiek na forum chyba o tym bylo o ile sie nie myle i duzo osob bez tego zyje.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Słyszałem ,że bez tego czujniczka silnik pracuje na uśrednionych mapach...A obrotomierz u Ciebie działa?

Dziala obrotomierz, silnik pracuje o niebo lepiej :lol: , mysle ze najprawdopodobniej byl przewod walniety

Pozdrawiam :8)