Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie dzisw zauwazylem ze nie grzeja lusterka ktore bezpieczniki moga byc za to odpowiedzialne sprawdzilem 21 i 27 sa ok, jakas moze inna przyczyna??

dodam ze oba nie grzeja.

pozdrawiam

Opublikowano
moim zdaniem powinny grzać jak włączysz ogrzewanie tylnej szyby :norty: mijałem tak w b7 a w E91 tez właśnie nie mam :x chyba że naprawdę jak będą 3stopnie
Opublikowano
Kiedyś ten temat był już na forum poruszany bo ktoś chciał sobie to włączyć ręcznie ale nie ma opcji.Nie wiem czy w każdym modelu BMW ale u mnie nie grzeją inaczej
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Panowie, dzisiaj rano na zewnątrz miałem 7st. Lusterka zaparowane, odpaliłem samochód i po minucie nie było śladu zaparowania. Możliwe, że lusterka zaczynają grzać od 5, 7st.
Opublikowano
Ja też mam wrażenie, że grzeją od okolic 3-5st.C Już mi się taki chłodny poranek zdarzył, że na BC pojawił się komunikat o możliwym oszronieniu i lusterka migiem odparowywały, mimo tego, że nie włączałem ogrzewania tylnej szyby.
Opublikowano

to mnie zaskoczyliscie myslalem ze caly czas grzeja a tu kicha, dzis wsiadam do auta padal deszcz i przez cala droge mialem mogre lusterka.

no nic dzieki za info.

pozdr

Opublikowano
Bo włącza się to automatycznie :cool2: chociaż czasami miło by było samemu to załączyć jak są jakieś niesprzyjające warunki a temperatura wyższa niż te 3 stopnie :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy ktoś wie czy da się przekodować w NCSIE moduł, żeby grzały chociaż od tych 10 stopni. Straszna kiszka jest kiedy na dworzu jest 8 stopni rano i zaparowane lusterka, a grzeją od 5 stopni.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Włącz wycieraczki, nie musisz nic kodować :wink: Jeszcze przez 300s po ich wyłączeniu, utrzymywana będzie podwyższona siła grzana. Sterownik reguluje siłę grzania poprzez długość podawania napięcia na maty grzewcze (robi to z przerwami) w zależności od temperatury. Jeżeli posiadasz ogrzewania postojowe, to po jego włączeniu, lusterka również włączą ogrzewanie na 300s.

Temperature in °C							<-10			-10 to 5		5 to 15		15 to 25		25 to 35		>35
Heating capacity in %						100			75				50				0				0	         0
Heating capacity with wipersON in %   100            100          75            50           25              0

Pozdrawiam

• 2 lata później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam dołańczam sie do dyskusji odłącznie lusterek w mojej e90 2009 rok dzisiaj rano było 15 stopni i lekka mała, lusterka zaparowane i nic nie było widać z tyłu nie to jest normalne w tym modelu?
Opublikowano
Witam dołańczam sie do dyskusji odłącznie lusterek w mojej e90 2009 rok dzisiaj rano było 15 stopni i lekka mała, lusterka zaparowane i nic nie było widać z tyłu nie to jest normalne w tym modelu?

Na forum piszemy po polsku.....nie uczyli w szkole ??