Skocz do zawartości

E 36 poduszka amortyzatora!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chłopaki potrzebuje pomocy 3 dni temu wymieniłem w mojej Buni amortyzator i poduszkę amortyzatora w bagażniku bo siłownik z starego amora aż wyszedł mi w bagażniku z poduszki po prostu ze starości. Więc stwierdziłem ciągła eksploatacja ok, dziś jadę sobie do laski przez drogę osiedlową dosłownie 30 na godz i wjechałem w mały dołek. Z nową poduszką stało się dokładnie to samo co ze starą. Nie po takich dziurach się jeździło i było ok. Doradźcie czy kupiłem szmelc czy po prostu coś źle założyłem?? no moim zdaniem inaczej się tego nie dało rady założyć. Nie wiem czy mam iść z powrotem do sklepu i po prostu powiedzieć im by to posmarowali smalcem i rzucili za psem czy jak. Dodam to był jakiś zamiennik jakiej firmy to Wam już nie powiem dałem za tą poduszkę 25 gola. Warto kupić drugi jakiś lepszy czy oryginalny?? myślicie że to rozwiąże sprawę?? proszę o opinię, dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HEH, z doświadczenia jako sprzedawca i jako uzytkownik e30 (ta sama poduszka) to tylko MEYLE HD. One mają tę tuleję w kształcie beczki wiec wytrzymuje wiele więcej niż te zwykłe. Zwykłe to zwykła tulejka w kształcie walca (meile ma tę tulejkę w kształcie beczki, czy nawet takiego stożka, wiec ona siedzi bardzo mocno). Tani zamiennik to kicha. Ewentualnie LEMFORDER, ale jak dobrze kojarzę to MEYLE jest tańsze i więcej wytrzyma. W dodatku ma 4 lata gwarancji. A to gówno co kupiłeś, oddaj to reklamacji.

PZDR>

Opublikowano
musiałeś coś źle złożyć, jeżeli podkładki są zamontowane poprawnie to nieprawdopodobne jest wyrwanie poduszki przy takim małym obciążeniu.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Zrobilem zobaczymy na jak długo, dzieki za pomoc, nie dalem sobie podkładki przy amortyzatorze i wybiło poduszke do góry a dokładnie tę gume z niej. Imadło guma na swoje miejsce i git, pozdro