Skocz do zawartości

[Compact] Nie reaguje pilot.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od 2 dni mam 316ti. Niestety dostałem tylko 1 kluczyk, który śmiga normalnie.

Jedyną jego wadą jest brak rekcji na pilot. Chociaż nie do końca... Gdy siedzę w samochodzie i światełko zgaśnie, to po kliknięciu `strzałki` światło zapala się ponownie. Czyli pilot powinien działać.

Próbowałem go kodować. (Wsadzić kluczyk, przekręcić na `1`, wyjąć, przytrzymać `strzałkę`, 3x kliknąć logo bmw i puścić `strzałkę`) I nadal nic. Kąbinowałem z godzinę na różne sposoby. Bez skutku.

Samochód po zakluczeniu ` z zamka` normalnie się zakluczy, mrugnie światłami i wszystko w nim gaśnie.

Macie pomysł co to może być, albo jak to naprawić? Strasznie wkurza mnie trafianie kluczem po ciemku w tą małą dziurkę...

Opublikowano
Auto nie reaguje na kluczyk. Poprostu. Klikać mogę i nic. Jedynie co to jak zgaśnie światło i go `otworzę` kluczykiem to zapali się na nowo
Opublikowano
Gdy odkluczę go raz `z kluczyka` (otwierają się tylko drzwi kierowcy) i stanę przy drzwiach pasażera to klikając strzałkę na pilocie drzwi się otworzą. Czyli pilot jest dobrze zaprogramowany. Tylko coś nie chwyta... Jakieś pomysły?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
a z przyciski na konsoli ci sie otwiera/zamyka? jezeli tak to problem lezy w kluczu, jezeli nie to modul komfortu
Opublikowano
Mam ten sam problem co Ty kolego :) Też mam compacta i podobnie się mój pilot zachowywał jak Twój.Na początku łapał, potem nie zawsze, potem przy samych drzwiach, a na sam koniec padł. Najprawdopodobniej masz zamiast akumulatorka w pilocie zwyklą baterię wsadzoną i ta bateria się wyczerpuje.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No skoro przycisk dziala elegancko czyli otwiera i zamyka to musi byc cos w kluczyku lub z antena - takie moje zdanie. ja nie moglem zamknac auta z kluczyka i okazalo sie ze to bateria w kluczyku, a tez podejrzewalem ze to przekazniki w module, ale skoro przycisk kolo awaryjnych dziala to te przekazniki musza byc ok bo przez nie tez idzie 'prad' jak otwieramy z guzika - tak na chlopski rozum.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
To na bank bateria, przerabialem to u siebie... chociaz sprawdz czy jak stoisz przy samochodzie i klikasz, czy tez swiatelko sie zapala w samochodzie
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
To na bank bateria, przerabialem to u siebie... chociaz sprawdz czy jak stoisz przy samochodzie i klikasz, czy tez swiatelko sie zapala w samochodzie

Kilka razy się zapalało samo światło... Teraz to jest losowo. Raz się zdarzy że np. zapali się światło, innym razem otworzy mi prawe drzwi, a prawie zawsze nic nie reaguje. (Reakcje na pilot są dopiero gdy stoję przy samochodzie najlepiej z tyłu).

Z tylu w klapie pod oslona ta duza.

Pod osłoną? Chodzi Ci o osłonę gdzie znajduje się trójkąt?

Opublikowano

Z tylu w klapie pod oslona ta duza.

Pod osłoną? Chodzi Ci o osłonę gdzie znajduje się trójkąt?

tak

Opublikowano

Mała lutownica do kabli i styków zamówiona wraz z nowym akumulatorkiem :)

Pewnie w przyszłą sobotę zabiorę się za kluczyk :D Mam nadzieję, że tylko w tym jest wina.

Ps. Mogę kluczyk skleić np. kropelką? :D

Opublikowano

Dziś skontaktowałem się z byłym właścicielem samochodu.

Okazało się, że wydał On ponad 700zł na naprawę centralnego. O.o

Również posiadał 1 kluczyk.

Po otworzeniu kluczyka zobaczyłem inny przekaźnik. Był wymieniony.

Były właściciel wymienił przekaźniki w module komfortu i wzmacniacz antenowy. :D

Rozwiązałem zagadkę otwierania od czasu do czasu drzwi. - Okazało się, że styk (+) odpadł. Poprostu się połamał. Pewnie wystarczyło go wlutować, ale postanowiłem wymienić akumulatorek. Stary był zapewne oryginalny bo miał czarny numer. Wszystko wlutowałem. Zakleiłem kluczyk. I śmiga elegancko :DDDD

Jest jedno ALE:

Przy kliknięciu strzałki odblokowują się klamki od środka, lecz nie wyskakuje `bolec` od drzwi kierowcy. Za 2 kliknięciem odblokowuje drzwi pasażera.

Ma ktoś podobną sytuacje, albo wie jak to naprawić?

BTW. kluczyka po wymianie nie musiałem programować :D

Opublikowano

Jest jedno ALE:

Przy kliknięciu strzałki odblokowują się klamki od środka, lecz nie wyskakuje `bolec` od drzwi kierowcy. Za 2 kliknięciem odblokowuje drzwi pasażera.

Ma ktoś podobną sytuacje, albo wie jak to naprawić?

BTW. kluczyka po wymianie nie musiałem programować :D

U mnie w compakcie jak nie otwieralo drzwi kierowcy okazalo sie ze zamek byl do wymiany w drzwiach, co do otwierania drzwi pasazera po 2 nacisnieciu to kwestia zaprogramowania w module komfortu.

Opublikowano

Zamek w drzwiach? Mówisz o całej tej `tubie` czy o jakimś innym mechanizmie?

Zamek ten otwiera się po przekręceniu go kluczykiem.

Opublikowano

Wybacz kolego, ale każdy przypadek jest inny. Swój problem rozwiązałem, ale pojawił się nowy.

Kolega miał podobnie, to może udzielić mi informacji.

Opublikowano
Moj zamek z klucza tez sie otwieral a z pilota i przycisku nie tylko dawal sie zamykac, okazalo sie ze jeden z silnikow w zamku sie uszkodzil, nie naprawialne wiec wymienilem caly zamek (nie bebenek).