Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie do posiadaczy E90 170KM (nie wiem jaki silnik chyba 2,5) ponieważ wielku

kolegów ode mnie z pracy zastanawia się czy to jest prawda że to oto BMW przy

predkości 180km/h może mieć spalanie 4litry z groszem.Jeden z naszych kolegów

kupił takie BMW i nam żeni taką historyjkę.Według z nas auto może palić przy tej

prędkości z 7 litrów może więcej.

Z góry dziękuje za odp...

Opublikowano
Witam.Mam pytanie do posiadaczy E90 170KM (nie wiem jaki silnik chyba 2,5) ponieważ wielku

kolegów ode mnie z pracy zastanawia się czy to jest prawda że to oto BMW przy

predkości 180km/h może mieć spalanie 4litry z groszem.Jeden z naszych kolegów

kupił takie BMW i nam żeni taką historyjkę.Według z nas auto może palić przy tej

prędkości z 7 litrów może więcej.

Z góry dziękuje za odp...

Hmm.... był a nawet chyba jeszcze jest na tym forum posiadacz 320d 177KM co mu właśnie 4 litry pali. oxy.... ;)

A tak naprawdę z tym spalaniem 4 l przy 180km/h to bajka. Będzie palić koło 8l przy 180km/h.

Kolega może patrzył na ekonomizer i na chwilę delikatnie odpuścił gaz i wskazówka zjechała w okolice 4l ;) albo dobrze z górki miał, tylko tak to można tłumaczyć.

PS. Wejdź na wątek o spalaniu e9x

Opublikowano
a ja się zastanawiam czy istnieje takie auto które by paliło 4 litry przy prędkości 180km :lol:
Pozdrawiam Kuba:)
Opublikowano
A może koledzy po zakupie wracali na lawecie :twisted: Ja rozumiem, że przy mega ekonomicznym kulaniu się jest szansa na te 4,5l/100km, ale nie przy 180km/h :norty: Takie rzeczy to tylko w erze :mrgreen:
Opublikowano
chyba ze kolega postawił auto na klockach i wbił 6 i ustawił na tempomacie 180 :lol:
Pozdrawiam Kuba:)
Opublikowano

nieee. ja pamiętam we włoszech też jechałem z górki 180 i chwilowe spalanie miałem ~6 litrów... :) górka była oznaczona jako 7% chyba...

więc tak DA się 180/4 litry ale

- na lawecie

- z górki

- inne ;)

normalnie jest to nie realne ;)

Pozdr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.