Skocz do zawartości

[E46] Gałka zmiany biegów M emblemat znaczek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam w swoim e46 gałkę z wersji M.

Mam irytujący z nią problem, który pokazuje na zdjęciach :

http://imageshack.us/a/img600/2061/p9200218.th.jpg http://imageshack.us/a/img35/2982/gakan.th.jpg

Czy istnieje jakiś sposób aby się tego pozbyć ? Czy można zakupić sam znaczek-emblemat ? Jak to logo jest mocowane- na klej ?

Proszę o podpowiedzi w tej kwestii.

Trochę szpeci mi to auto.

Edytowane przez radmak

Opublikowano
miałem podobnie, odklejała się - poszukaj sam znaczek chociaż moim zdaniem to kwestia kleju a nie znaczka albo zmień gałę, od razu na niską mpak, bo z tego co widzę to masz wysoką
Opublikowano

Mam ten sam problem i próbowałem jakoś podhaczyć górną część gały ale odpuściłem bo nie wiem czy tak się da i nie chciałem rozwalić.

Sama gała mi również wypada:) po zmianie biegu zostaje w dłoni więc pozostaje wymienić na nową.

Blachary Mam Was
Opublikowano
  • Autor
Wiem, ze najlepiej by było na nówkę M ale niestety ta trochę kosztuje ;/
Opublikowano

nowa gała, zwłaszcza niska daje nowe doznania he, nie jest tania jak tuningowe gały ale warto odłożyć, sam żałowałem że zbyt długo z tym zwlekałem

i lepiej wygląda i lepiej się trzyma niż jakakolwiek wysoka - na plus też że jest pokryta nową świeżą skórą

warto jeszcze zmienić mieszek zmiany biegów na nie gumowy ( ze skaju ) ale to już następny koszt, bo ori też nie tani

ja płaciłem w aso koło 260 - 270zł za gałę - dokładnie nie pamiętam,

warto popatrzeć w galerii Poloneza na "odświeżone" wnętrze ... a potem na zwykłe

Opublikowano
O ci chodzi z tą obniżoną gałką, mógłbyś rozwnąć temat? Może jakieś zdjęcia.
Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano

zdjęcia niskiej mpakowej są jak wcześniej napisałem w galerii Poloneza i innych kolegów, temat znany, wiele osób wymienia

albo na allegro, pełno ich i zdjęć

jest gałka zwykła, zwykła mpak - czyli wysokie i jest gałka mpak niska, z obwódką z dołu - tyle

lepiej wygląda z niską i lepiej się zmienia biegi bo jest niżej a nie jak w żuku

temat mielony wiele razy od dawna bo wiele osób jeszcze szuka shortshifterów, ostatnio była sugestia o shifterze z e60

kolega na zdjęciach wrzucił wysoką mpak, bo niski mpak ma szycie w przodu a nie z tyłu, pomijam performance

http://allegro.pl/bmw-e81-e82-e87-e88-e21-e30-e36-e46-e12-e28-galka-i2612007300.html - niska

http://allegro.pl/galka-biegow-skora-bmw-e36-e46-e39-nowa-oryginal-i2616392709.html - wysoka

Opublikowano
  • Członkowie klubu

To kup sobie sam emblemat. Przyklejony jest na taśmę dwustronną. Odklejając stary raczej go zniszczysz, mocna taśma. Emblematu szukaj w częściach do E36, bo do E46 ETK nie pokazuje, a gałka jest taka sama. Koszt emblematu w ASO nie jest porażający.

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor

To kup sobie sam emblemat. Przyklejony jest na taśmę dwustronną. Odklejając stary raczej go zniszczysz, mocna taśma. Emblematu szukaj w częściach do E36, bo do E46 ETK nie pokazuje, a gałka jest taka sama. Koszt emblematu w ASO nie jest porażający.

a na allegro takie emblematy występują ? jakieś namiary ?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Mam szukać za Ciebie na allegro? :lol: :lol: - dostałeś odpowiedź co i jak, żeby doprowadzić to do oryginału. Jeśli potrzebujesz innej rzeźby to śmiało sam :lol:

Opublikowano
  • Autor
Mam szukać za Ciebie na allegro? :lol: :lol: - dostałeś odpowiedź co i jak, żeby doprowadzić to do oryginału. Jeśli potrzebujesz innej rzeźby to śmiało sam :lol:

Nie każe Ci szukać, tylko grzecznie zapytałem :P

Oto co inni mi znaleźli: http://allegro.pl/listing.php/search?string=plakietka+bmw

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Jak na mój gust, to inni nie znaleźli Ci tego o co pytałeś, ale może to ja nie zrozumiałem o co pytasz :wink:

Tak czy siak wiadomo, że emblemat jest wymienny.

EOD.

Opublikowano
  • Autor
Jak na mój gust, to inni nie znaleźli Ci tego o co pytałeś, ale może to ja nie zrozumiałem o co pytasz :wink:

Tak czy siak wiadomo, że emblemat jest wymienny.

EOD.

grunt, że doszliśmy do Consensusu :P

tylko jak starego dziada zdemontować aby skóry nie uszkodzić na gałce :D ?

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Niechce zakladac nowego tematu wiec sie podepne ,galka mi sie kreci jak naprawic? A moze kupic nowa oczywiscie org BMW