Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chłopaki mam pytanie związane z centralnym zamkiem otóż chodzi o to że od strony kierowcy zamyka sie tylko zamek od tej strony a od pasażera zamykaja sie wszystkie zamki w czym tkwi problem??
Opublikowano
No tak ale zawsze normalnie działał i wszystko było ok a to zrobiło sie po tym jak jechalem autem i kumpel mi wcisnał rygla od zamka ze swojej strony i tak juz pozniej nie dzialalo jak pisalem w temacie
Opublikowano
w razie czego możesz sobie zawsze wymienić cały centralny na jakiś zestaw z allegro i będziesz miał wtedy centralny zamek z pilota za ok 100zł, zamontować spokojnie możesz samemu. Chyba że do wymiany jest jedynie siłownik od tej strony która nie działa ale tak czy siak zamiast kupować oryginalny siłownik to lepiej zmienić cały centralny na nie oryginalny ale bezawaryjny praktycznie. Ja w swojej Audicy A4 tak zrobiłem i mam spokój już od 3 lat. Pozdrawiam
Opublikowano
Dzieki za info ale nie bede zakladal zamka z pilota bo chce miec wszystko seryjnie tak jak wyszlo z fabryki :) dlatego musze poradzic sobie z tym zamkiem.
Opublikowano
Kolego otwórz na centralnym a potem otwórz "cynglem" tylne drzwi, zamknij drzwi i zamknij i otwórz kluczykiem. U mnie tak czasem chwyta blokada rodzicielska na tylne drzwi jeżeli je ktoś zamknie cynglem w środku.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
ja mam taki mankament, że przekręcę kluczyk to wszystkie drzwi sie zamkną a po 2sek otwierają się znów, gdy powtórzę przekręcanie kluczyka, auto się zamyka i jest gitara, po prostu kręcę dwa razy co mnie już strasznie denerwuje
Opublikowano
Problem przy centralce stanowi czasem przewód idący z kabiny do klapy tylnej, podczas wyginania się tam się robią zwarcia on może być powodem niedomagań centralnego. Dokładniej mówiąc idzie tam kilka kabli w takiej gumowej osłonie.
Opublikowano
koledzy podepnę się pod temat może ktoś pomoże; auto jak w opisie; autem jeździ żona wiec nie do końca go znam ale wydaje mi się, że mieliśmy w nim ryglowanie drzwi w czasie jazdy (zakładam, ze po przekroczeniu określonej prędkości) teraz nie ma tego; wydaje mi się czy można to jakoś sprawdzić; jak trzeba się podpiąc pod kompa to INPA będzie OK? w którym sterowniku tego szukać?
Opublikowano

generalnie w audi a3 cos takiego miałem programowałes sobie komputer ,ze np po przekroczeniu 100km/h automatycznie zamykał szyby szybedach...

jednak dotychczas w bmw nie słyszałem o tej opcji

Opublikowano
Tylko jest właśnie pytanie jak to zrobić??da rade samemu??czy jednak trzeba jechać na warsztat??

oczywiście że samemu, jeśli nawet nie widzisz miejsca przetarcia się kabla to każdy kabelek osobno owiń izolacyjną żeby nie miał szans na styk z innym kablem bądź blachą auta. Musisz tą gumową osłonę zerwać i tam jest pod nią wiązka z kablami.