Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie bylo bmw M8 na mobile duzo osob tak pisze to jest 850csi a ludzie tak pisza bo to najmocniejsza wersja osemki i tez pewni dlatego ze na silniku jest znaczek M
moje modele
Opublikowano

M8 istniało tylko jako prototyp

http://www.e31.net/pics/M8.jpg

co nie zmienia faktu ,ze 850CSi jest autem //M

VIN zaczyna sie od WBS a nie od WBA

http://www.e31.net/pics/Fahrzeugschein.jpg

Opublikowano

to czemu nie mają ? :wink:

lubią jak im SL 65 AMG gra na nosie ? :wink:

ja tam bym nie miał nic przeciwko , gdyby M6 miało np 650 koni :twisted:

Opublikowano
to czemu nie mają ? :wink:

lubią jak im SL 65 AMG gra na nosie ? :wink:

ja tam bym nie miał nic przeciwko , gdyby M6 miało np 650 koni :twisted:

... ehhh - to tylko liczby i statystyki - choćby AMG miało jeszcze więcej koników, to i tak zadowoliłoby mnie p[osiadanie "zwykłej" M5, bo nie tylko moc się liczy

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

inne wytłumaczenie jest takie ,ze coraz trudniej silnikom wolnossącym dotrzymać kroku doładowanym.

Stąd w M5 mamy juz V10, w M3 ma byc V8 ... :roll: nie wiem czy to dobra droga , zwiekszanie pojemnosci i masy silnika oraz zespołu napedowego nie polepsza raczej własnosci jezdnych ...

Z drugiej strony akurat Audi odchodzi od doładowania... czas pokaze , kto obrał lepszy kierunek.

Opublikowano

Ze 3 odcniki temu w TopGear był test terenowy Carrery ~360KM i M6 i czegos jeszcze.

OKazało sie że najsałabsza Carrera najszybciej przejżdża dość nieduży dystans ze startu zatrzymanego....

To tak odnośnie mocy

Opublikowano

tak , w tym herbacianym programiku okazało sie ,ze M6 nie jest szybsze niz jakis tam nowy aston martin V8 . I tylko o to chodziło fajfoklokom. Jakos w niemieckich testach na torze Nuerburgring , Carrera S nie ma z M6 zadnych szans.

te testy z top gear traktuje z przymruzeniem oka , bo działaja zwykle jak dobra reklama - w tym wypadku 911 i astona. "po co wam 507 koni, skoro nie bedziecie szybsi " . zaprzeczają sami sobie - przypominam test m5 e60 i jego wynik na torze w top gear - m5 uzyskało lepszy czas niz 911 gt3 ...wychodzi wiec na to, ze m6 jest wolniejsze niz m5 :duh: :lol:

P.S. Boogie, myslałem ,ze nie zwracasz uwagi na testy :P

Opublikowano

Aston był wolniejszy niż reszta :-)

Akurat o stronniczość w stosunku do Porsche ich nie posądzam, tym bardziej że nie moga tam niczego reklamować zgodnie z formułą BBC - pamietny odcinek z testem Ferrari Enzo Nicka Masona z PinkFloyd :-)))

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Stąd w M5 mamy juz V10, w M3 ma byc V8 ... :roll: nie wiem czy to dobra droga ,

Ja myślę, że to droga na skróty - podąża za zmianami w przepisach F1 :) i pewnie stamtąd biorą się rozwiązania, być może następne Mki będą miały już tylko V8...

Pozdrawiam

- Sim One -