Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

wstyd sie przyznać, ale zgubilem nasadke na klucz do śrub przeciw kradzieżowych.

w śrubie jest napisane 7 i to znaczy ze nasadka miala 7 "ramoin"

ma ktoś coś takiego we Wrocławiu? chcialbym wymienic te sruby na zwykle na razie, bo strach jezdzić - w razie flaka ..... oj :)

EDIT: oczywiscie ryzyko dojazdu do właściciela wspomnianego klucza podejmę!

Opublikowano
W ostateczności przyspawaj śrubę, odkręć zwygłym kluczem i dokup nową.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

dzieki za podpowiedzi.

spawanie odpada - za gleboko sruby siedza.

w pn. zobacze czy cos faktycznie sie nie na wcisnac...

Opublikowano
ja nie wiem jak :(

To po co ten post?

Pojedź kolego po warsztatach wulkanizacji często mają różne nasadki do tych pojedynczych śrub. I wkręć normalną lub zakup nasadkę.

Opublikowano (edytowane)

Kolega wyżej dobrze radzi :cool2: :cool2:

Przecież takie nasadki są do kupienia bez problemu w necie wiec nie rozumiem dlaczego autor chce specjalnie wymieniać śruby na zwykłe :duh: :duh:

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Kluczyk dorobisz, kosztuje to jedyne 25 zl i po problemie szkoda felg zeby kombinowac sam mialem taki problem,a te kluczyki powtarzaja sie podobno jeden na sto wiec ciezko ci bedzie dopasowac od kogos !!!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok, dzieki za podpowiedzi.

Odkrecilem imbusem 13 z wbitym obok śrubokrętem(czy tam dwoma :) )

Jakby mi sie nie udalo to jeszcze miałem takie metody w zanadrzu:

1) poluzować pozostałe śruby i pojeździć, żeby zabezpieczone też się poluzowaly - sposób z dozą ryzyka :)

2) wkleić imbus na poxipol - podobno daje rade. Myśle że warto troche zabezpieczyć wcześniej felge i można spróbować oddzieliś poxipol od śruby i imbusa no workiem foliowym, żeby nie skleić na zawsze

znalazlem dorabianie kluczyków za 40, ale i tak śruby mielem wyjechane wiec chcialem wymienic, a takich samych nie znalazlem, wiec sie nie pchalem w "koszty" za kluczyk na jeden raz