Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Grzebałem sobie przy autku i mi wypadł kluczyk z kieszeni na tylnej kanapie.

Mam pytanie, czy da się do niego jakoś dostać przez bagarznik? Bagarznik nie ma zablokowanego zamka, ale jak go otworzę zacznie wyć alarm.

Da się w jakiś sposób podnieść odchylić półkę, żey wsadzić tam łapę?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jak najszybszy odzew.

Edytowane przez mrG2.0
Opublikowano

popraw tytul tak wogole ;/

druga rzecz moze napisal byc jakie auto?? sedan, compact, touring czy coupe ;/

nie jesteśmy jasnowidzami :mad2: :mad2:

Opublikowano

Nie mam. Gdybym miał, to bym już sobie poradził.

Jeśli nie ma możliwości wsadzenia łapy przez półkę to odchylę drzwi i otworzę z pilota. Niestety teraz nie mam takiej możliwości. Dopiero jutro :(

Opublikowano
w sedanie jest zawsze w scianie grodziowej za kanapa tylnia wycieta blacha do wywalnia jak by ktos pozniej chcial dac taka kanape z podlokietnikiem, tylko nie wiem czy od tylu dasz rade polozyc oparcie
Opublikowano

w moim sedanie nie mam wyciętej blachy ale kiedyś poradziłem sobie z tym samym problemem jaki ma kolega - zatrzasnęły mi się kluczyki w aucie i musiałem poszukać miejsca, które ma największą elastyczność do odchylenia - drzwi przednie .

przygotowałem sobie plastikowe kołki różnych grubości i wpychałem od góry drzwi tak by zrobić sobie miejsce na twardy drut ... po zrobieniu miejsca zrobiłem taki haczyk i zaczepiłem za korbkę od otwierania szyby pokręciłem nią kilka razy i auto otworzyłem :mrgreen: . jak tym sposobem Ci się nie uda to jedyna i najtańsza rada to wal szybę drzwi :mrgreen: i mów która to to Ci ją wyślę bo mam komplet do sedana :D

Opublikowano
jak to sedan a bagażnik jest otwarty to niech otworzy go a koło koła zapasowego jest aku to niech go odłączy wtedy alarm przestanie wyć, bedzie miał troche czasu oby pomysleć. W moim sedanie po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu zamki same sie otwierają i zaraz zamykają to może być i u niego .Wtedy tylko szybko pociągnąć za klamke
Opublikowano

Dzięki panowie za rady. Z tym alarmem to chodziło tylko o to, żeby sąsiadom nie wył jak będę próbował wydostać kluczyki późnym wieczorem, alo wczesnie w nocy :P

Samo otwarcie auta poprzez odchylenie drzwi u góry i wyciągnięcie rygielka zajęło mi dziś rano całe 3minuty :)

Po ciemku pewnie grzebałbym z godzinę i więcej. A władza by mnie sprawdzała nie raz. Mam zbyt wielu "uczynnych" w bloku i okolicy.

Opiszę a szybko jak to zrobiłem. Może komuś się przyda.

Potrzebne były:

2 wkrętaki

sznurek

drut (dość sztywny)

taśma izolacyjna

kawałek cienkiego filcu

młotek z wąskim stylem

Taśmą owinąłem wkrętaki, żeby nie porysować lakieru. Odchyliłem drzwi od kierowcyw górnym prawym rogu. Podłożyłem filc w tym samym celu, co owijałem wkrętaki. Wsunąłem styl od młotka między podkładki filcowe. Dzięki temu miałem szczelnę ok 1-2mm. Zrobiłem małą pentlę na sznurku i zawinąłem na nią drut.

Drutem nakierowałem pętelkę na rygielek, zaciągnęłem ją na nim i po kłopocie.

Wybrałem tą metodę, mimo leżącego pilota przyciskami ku górze. Tylne drzwi są mniej "elastyczne".

Wielkie dzieki za odpowiedzi.

Powodzenia i szerokości, oraz niskiego spalania życzę.

Temat można zamknąć.