Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Przymierzam się do wymiany sondy lambda ponieważ moja padła i teraz pytanie czy ktoś z was jeździ może swoją 320 na sondzie zamiennik np. magnetti marelli bo taką sonde mi oferuje sprzedawca i mówi że dobrze auto na tym będzie chodzić kupiłem ją do drugiej Bmw 316 m43 i jakoś działą elegancko... Nie wiem czy kupić oryginalną bosha za około 380zł czy zamiennik za 130zł co radzicie? Chodzi mi o to aby auto miało normalne spalanie na benzynie a nie jakieś duże bo jeżdzę tylko na PB
Opublikowano
ja kupiłem oryginalną z bosha za 200 nową tylko że bez końcówki. trzeba było przełożyć ze starej(pól godz) i jestem zadowolony
http://img689.imageshack.us/img689/6493/bmwlogoa.jpg BMW _ E36
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
i za rok (oby) taka jak moja do wymiany,ja wiecej nie kupie szitu..tylko org.bosch. wymienilem rok temu a teraz znowu do wymiany..a tak wogole to na orginale wogole auto inaczej sie zachowuje,spalanie przyspieszenie itd. a na tych zamiennikach to wozne zeczy moga sie dziac..kumpel ma audi a4 i zalozyl nowa sekwencje ale przed zalozeniem gazu okazalo sie za ma walnieta sonde wiec kupil zamiennik,i niby ok ale zalozył wkoncu ten gaz i po przeonczeniu na gaz auto dusilo sie itd itp,nie mogli dojsc co jest wkonu miernikem sonde zmierzyli i okazala sie lipna i 160zl w plecy i kupil orginal za 300 bosch razem 460zl kosztowala go sonda,jak np, nie masz kasy w jednym miesiacu to wstrzymaj sie jeszcze miesiac np do wyplaty i kup orginal.