Skocz do zawartości

E46 SWAP MPakietowych foteli z E90 do E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi się wydaje, choć być może się mylę, że w e90 mPasztetowe są mniejsze i na siedzisku mają niższe "uchole"
  • Odpowiedzi 165
  • Wyświetleń 46,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie są mniejsze na 100% bo po montażu na styk bok fotela jest z środkowym tunelem a nawet uciera delikatnie jak na maxa do przodu podsuniesz a od strony drzwi miejsca nie przybyło (fotele z e92 czyli rozkładane)
Opublikowano
Aha, to może te mniejsze boczki powodują takie wrażenie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
dwa plusy i dwie masy raz

em podłączyłem i doprowadziłem pr

ad wiec tutaj na pewno nie chodzi o napięcie :( przynajmniej tak mi się wydaje. ogolnie fotel da się ustawić ale meczu mnie to bo powinien cały czas chodzić :( każda wskazówka mile widziana...

No i jak tam Kolego, dałeś radę z tym modułem pamięci?

Opublikowano
Yoshi szacun :) wygoda jest wypas jest :)
Opublikowano
  • Autor
Dzięki Porto :wink: Szkoda, że nie pełny elektryk, ale też dają rade.
Opublikowano
dwa plusy i dwie masy raz

em podłączyłem i doprowadziłem pr

ad wiec tutaj na pewno nie chodzi o napięcie :( przynajmniej tak mi się wydaje. ogolnie fotel da się ustawić ale meczu mnie to bo powinien cały czas chodzić :( każda wskazówka mile widziana...

No i jak tam Kolego, dałeś radę z tym modułem pamięci?

z braku czasu olałem temat.. ale teraz mam czas i zabieram sie za to tylko na początku może ktoś posiada schemat wtyczki z samochodu?? bo z fotela mam a ten schemat oszczędził by mi masę czasu!

liczę na to ze podpięcie kbusa rozwiąże temat /przynajmniej powinien bo jak ustawia sie pamieć fotela to tylko pozycji chyba bez pompowania boczków...? a moze nawet i pamieć by zaczęła działać :D

to juz prawie pewne ze potrzeba sygnału can do fotela kierowcy tylko teraz może ktoś wie skąd podciągnąć ten kabelek.? tylko dlaczego fotel pasażera ma same objawy?:(

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie troche z innej beczki ale myślę, że pomożecie.

Mam do kupienia sporty przedliftowe od anglika. Czy one podejdą mi bez problemu do polifta czy będę musiał coś przerabiac? Na pewno coś z matą pasażera

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
podejdą bez problemu, tylko matę musisz albo przerzucić w fotel pasażera albo emulator maty wstawić
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witjacie, slyszał ktoś o takim swapie foteli z e93 do e46 cabrio ?? pomijając temat elektryki . Samo spasowanie do auta ? ktoś cos ?
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam!

Panowie odgrzewam kotleta :)

moze ktos bedzie w stanie mi pomoc. wkladam fotele z e92 do e36. jednym z problemow jakie napotkalem na drodze jest ich podlaczenie. fotele sa full elektryki i narazie w celu sprawdzenia podlaczylem je pod zasilanie + i -. problem jest taki ze dzialaja ale tylko jakies 20 sekund, moze pol minuty (nie mierzylem) po czym przestaja dzialac. zeby zadzialaly musze je odlaczyc od zasilania i odczekac chwile. ktos wie dlaczego tak sie dzieje? dodam ze podlaczalem je bezposrednio pod akumulator.

Opublikowano
  • Autor
czarny2891 Niestety fotele elektryczne w serii E90 mają sterowniki z dodatkowymi sygnałami linii CAN. W E46 nie mamy nawet skąd pobrać takich sygnałów, więc podanie bezpośredniego napięcia +12V powoduje "szok" dla sterowników foteli z E90. Po krótkim przekazaniu napięcia trzeba odłączyć zasilanie i odczekać dłuższą chwilę. Nie wiem, może jakiś emulator sygnału CAN dał by radę podtrzymywać stałe zasilanie na sterownikach... Jeśli chcemy przeszczepić fotele z E90 do E46, to na razie musi się decydować wyłącznie na regulowane manualnie.
Opublikowano
w moim przypadku jest mowa o e36 :) no ale skoro w e46 tego nie ma to w e36 tym bardziej. fotel pasazera juz siedzi na miejscu. pytanie tylko czy takie podawanie napiecia nie uszkodzi tych foteli na dobre??
Opublikowano
  • Autor
Nie ma znaczenia, bo wszystko niższe od E90 nie ma sygnałów CAN do zasilania foteli. Nie wiem jak to na dłuższy czas zniesie taki sterownik. Ja planowałem u siebie osobne włączniki wbudować w fotele, ale z uwagi na "losowe" działanie regulacji odpuściłem temat elektrycznych E90.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Gdyby kogoś kiedyś interesowało to ostatnio podłączyłem pełne elektryczne fotele z e90 do e46. (należało przerobić soft w sterowniku fotela - działa wszystko poza pamięcią gdyż nie da się zrealizować połączenia modułu fotela z kluczykiem )

Dla zainteresowanych [email protected]

Kraków