Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po odłączeniu szl takie błędy wywala:

http://i.imgur.com/Yb9xsXIl.jpg

Manetka działa prawidłowo pod istą,tylko na zegarach nie wyświetla żadnego komunikatu odnośnie tempomatu,gdy ruszamy manetką.

Auto w fa ma $540,wyrzuciłem to z fa i zakodowałem auto bez tempomatu.Potem dodane sa540 i auto zakodowane bez rezultatu.Robiony flash dde i ciągle to samo,ręce już opadły. :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też było całe auto istą robione.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też powoli tracę wiarę :cry:
Opublikowano
Może kurczę i te ecu uwalone bo co może być innego ? Pedał gazu ma wpływ na tempo? Wsunie jest powiązany no jak by nie było to elektronicznie sterowany . Nic mi do głowy juz nie przychodzi .
Maniacy BMW
Opublikowano
Tylko jak kolega gk tds wyżej wspomniał manetka była juz testowana programem ista i wszystkie funkcje które na niej sie znajdują reagowały
Maniacy BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Nie rozumiem jednego jak może być brak rozwiązania zapewnie zaprowadił bym bunie do serwisu Bmw i rozwiazanie by znaleźli z tym ze gra nie warta świeczki lepiej trzymać nogę na gazie ,pewnie wymienili by wszystkie podzespoły które sa związane z tempo i napewno by działał no ,ale po kiego skoro własnymi siłami można problem rozwiązać wspólnie na forum zapewne takich jak osób jest więcej i tylko czekają na rozwiązanie tego problemu . Bardzo dziękuje koledze gk tds który poświęca bardzo dużo czasu i wspólnie glowimy sie nad zjeb.....ną usterką. Dzięki Grzegorz powoli dojdziemy do tego problemu zamawiam manetkę aby wyeliminować kolejną niby wadę .
Maniacy BMW
Opublikowano
najgorzej że nie masz gratów tylko na podmianę do testu.. Może w samych zegarach pomimo wszystko tkwi błąd.. ale to tylko ciągłe strzały i gdybanie..
Opublikowano
No widzisz kolego nie mam skąd wziąść gdybym w PL był nie było by problemu no chyba ze jest ktoś z okolic Paryża ma takie bajery i był by chętny na udostępnienie do testu było by superancko.
Maniacy BMW
Opublikowano
Zamówiłem manetkę juz w drodze ale nie wiem czy tobyl sens :| dzisiaj zdemontowalem swoją manetkę i co sie okazało w tym ustrojstwie praktycznie nic nie ma poza czysta płytką i blaszki które poruszając wajchą przesuwają sie na odpowiednie miejsce iwysyla wtedy sygnał . Co lepsze po zdemontowaniu i tak wywala nadal mi błąd 45f8 to wygląda mi jednak na DDE uwalony skoro manetka wysyła sygnał do DDE a on wysyła błąd to raczej chyba jego wina tak na logikę . Kur... Juz brakuje mi sił i nerwów . Koledzy jezeli ktoś wie napotkał juz cos takiego piszcie plisssss :)
Maniacy BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze jeden ważny fakt:po wgraniu wsadu dde z innego auta(mpps,bdm)na liczniku pokazuje się ikonka tempomatu,na ori sofcie auta tego nie ma.Podejrzewam wsad lub dde jest uszkodzone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na tym niemieckim forum tez pisza zeby manetke zmienic i wykasowac zapisane ustawien a raczej jak by to tak przetłumaczyć, zapisane nauczone ustawienia w module w którym pojawiał się błąd.

Tak mi odpisal:

ACC muss zwingend aus den H-/L-Can raus und die Lernvarianten/Lernwerte, nicht Adaptionen, gelöscht werden von den SG's die den Fehler bringen.

ACC musi zostać usunięty z H-/L-Can i wartości uczenia się (nie adaptacje) usunąć z modułu w którym wystąpił błąd.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Nie bardzo kolegę tu można zrozumieć co napisał ten Niemiec jak było by jaśniej wyjaśnione było by super. Druga sprawa dodam ze dzisiaj podmieniałem zegary z innego auta i tempo u mnie nie działa a gdy do kolegi włożyłem swój licznik tempomat działa czyli licznik ok można go wyeliminować zostaje na moj rozum manetka soft i DDE :)
Maniacy BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego ca ja zrozumiałem trzeba usunąć wpisy w module DDE poprzez NCS

DDE lub MSV70 (w zależności jak jest modul zapisany w Ncs-ie) -> F5 Status analog/digital -> F1 Digitalwerte -> F5 Fahrzeugausstattung -> F8 löschen lub alle löschen

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego ca ja zrozumiałem trzeba usunąć wpisy w module DDE poprzez NCS

DDE lub MSV70 (w zależności jak jest modul zapisany w Ncs-ie) -> F5 Status analog/digital -> F1 Digitalwerte -> F5 Fahrzeugausstattung -> F8 löschen lub alle löschen

Kolego mógłbyś bardziej sprecyzować,bo piszesz o ncs expert,a masz na myśli inpę chyba.

W ncs nie możesz wejść w dde na pewno nie w 5.0