Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu myślę o zakupie E38 silnik 2.8 lub 3.0 V8. Który silnik lepiej wybrać i główne pytanie jak spisują się tu skrzynie biegów (automat oczywiście) i ogólnie na co zwrócić uwagę przy zakupie. dziękuje za wszelkie odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano
Osobiscie Polecam Ci 3.5 V8 sam taka mam i jestem bardzo zadowolony. Kolega ma 2.8 i spalanie ma moze z dwa litry gazu mniej ale jednak moc duzo wieksza.
Opublikowano

Temat przewałkowany w każdą możliwą stronę.

Z tych 2 silników jak bym bral tylko i wyłącznie 2.8, ale tak poza to 4.0/4.4 :) zalezy jaki masz budzet i czy chcesz przedlift czy po.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Witam

Ja mam 3,0 V8 i jestem super zadowolony. 2,8 jest słabsze i pali tyle samo. Automat dział bez zarzutu mimo dużego przebiegu.

Jakbys miał jakieś pytania to pisz. Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Polecam 4.0 V8 Mocy od groma i w dodatku automat dobrze wiec co robić. Tylko dobrze sprawdź silnik przed zakupem. Bo można się wpakować w koszta jeśli coś przeoczysz. Z drugiej strony naprawy m60 nie są jakieś mega koszmarnie drogie. Palić pali 18-20 litrów gazu po mieście dla mnie bajka. Koszta wachy jak byś jeździł mondeo jakimś fordem co wciąga 10 litrów. Polecam.
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
KOlego powiem ci coś z własnego doswiadczenia.Gdy kupowalem swoj model szukałem tylko i wyłącznie silnika 4.0. Dlaczego? A dlatego ze ten motor to juz konstrukcja aluminiowa wszystkie nizej żeliwne stare silnik. silnik 4litry montują do dzisiaj w bmw x5. Bardzo sprawdzona konstrukcja nie na jednym łańcuchu tylko na dwóch wiec nie musisz sie martwic ze cos strzeli chyba ze kupisz dziadostwo.Sprawdz przy zakupie czy silnik drga.Nie powinien miec zadnych drgan praca powinna byc bardzo równa bo to silnik v8. Ma moc 286km. 3,5 ma 245 a to duza róznica w osiągach sam sie przekonalem na drodze.Jezeli chodzi o spalanie to na pewno pali wiecej niz 2,3 i 3,0, 2.8 ale wydaje mi sie ze nie ma tragedii. swoją mam w gazie i na miescie spala mi 20 litrów wiec jakies 58zł. A te 2.8 to sobie odpusc bardzo słaby motor.Auto waży prawie 2 tony. Ja moge smiało sie rozpedzic bardzo szybko, z wyprzedzaniem nie ma problemu, jak trzeba ze swiateł praktycznie jestem zawsze pierwszy, chociaz to limuzyna, komfortowe auto a nie sportowe.ja bym innego nie kupil. A co do wyposażenia to mam nawigacje 4:3 fotele z pamiecia pelna elektryka tempomat telefon. od groma tych bajerów.Przede wszystkim szukaj z ekranem to duzy plus a nie to zwykłe radio.i oczywiscie automat zaden manual. Auto tak wygodne ze zmiana biegów nie wchodzi w gre. nie wyobrazam sobie wachlowania lewarkiem przy masie 2 ton. Gdybys potrzebowal jakies info to pisz na gadu smialo 733149