Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 318i z 93 i chciałem się dowiedzieć do czego służy czujnik w prawym wlocie powietrza chłodzącym tarcze i czy jest niezbędny
Opublikowano

nie wiem na 100% jak jest w e36 ale w e30 to czujnik temperatury podlaczony jest do komputera obok radia i wskazuje temperature zewnetrzna!!

pozdrawima

Opublikowano
W mojej wersji nie ma komputera pokładowego

no ja też niemam komputera ale mam elektroniczny wyświetlacz na którym jest godzina,data no i właśnie temperatura.a ten czujnik mam od temperatury :cool2:

klepało ale przestało!!!
Opublikowano
może był ''bity'' i ktoś założył kanał chłodzący z auta z czujnikiem temp. do twojego który go nie posiada?? sprawdż czy w ogóle jest podłączony i poczekaj na użytkowników e36 może ktoś coś doradzi :wink:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
wystarczylo :search: :) prawy czujnik jest czujnikiem wlaczajacym podgrzewanie dysz spryskiwaczy a lewy jest od czujnika temp zew. w komputerze... KONIEC DYSKUSJI :D
Pozdrawiam dinox
Opublikowano
To troche dziwne - bo mam raczej nie wypadkowa beemke (e36 z 1991r) mam czujnik w lewym wlocie do komputera, mam podgrzewane spryskiwacze ale czujnika w prawym wlocie nie posiadam - o co tu chodzi :?:
Opublikowano
a jak poznac czy spryskiwacze sa podgrzewane?
Jak je dotkniesz to powinny być ciepłe i dodatkowo kable elektryczne idą do klapy.
jak sie wlacza to podgrzewanie?mam e36 316i XII.92
Tak samo jak lusterka, nie włącza, one same się włączają jak czas na nie.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
W mojej e36 92r. są podgrzewane lusterka, spryskiwacze i zamki i nie ma czujnika w prawym nawiewie a podgrzewanie działa. Mam tylko czujnik z lewej strony ale on jest chyba tylko od wskazań temp. w komputerze. W serwisie bmw powiedzieli że ktoś to przerobił. Obejrzałem kable dokładnie i nie wygląda żeby tam ktoś grzebał. Podgrzewanie włącza się automatycznie jak jest mróz. Może to komp. włącza? Co o tym myślicie?

Opublikowano
Dzieki za informacje ale mam nowy problem w poniedziałek rozwaliłem zderzak i czujnik szlak trafił Napiszcie mi czy jesli wezme czujnik od 7 lub 5 to bedzie pasował i ile on moze kosztowac Pozdrowienia :duh: