Skocz do zawartości

Pilne!!!!!!! Dyferencjal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z uwagi na glosne wycie z tylu auta musze wymienic dyferencjal,,, problem w tym ze nie moge znalezc na nim zadnego oznaczenia a i z forow mam sprzeczne informacje.... czy ktos sie orientuje jakie jest przelozenie w 318i z roku 1998 w automacie!! Bo podobno to tez wazne!!
Opublikowano
A na jakiej podstawie zdiagnozowałeś ze to dyferencjał???
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
to zdiagnozowalo dwoch mechanikow ale oni tez nie maja pewnosci jakie jest ori przelozenie do automatu
Opublikowano
najpierw sprawdz opony czy nie wyzabkowane i czy w ogóle jest olej w dyferencjale :cool2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
a do aso dzwonił?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
  • Autor
do aso nie dzwonil bo jest niedziela!!!! sprawdzone mam wszystko i to jest dyferencjal do wymiany.. sytuacja jest taka ze mam teraz czlowieka ktory mi to zrobi drugiego ktory ma na placu 7 juz niejezdzacych e46 i musimy zdecydowowac od ktorej ten dyfer wyciagnac glownie chodzi jakie przelozenie
Opublikowano
  • Autor
no i ok dziekuje Ci bardzo sprawdzilem i dla manualu to 3.38 a dla automatu ktory mnie interesuje to 4.44
Opublikowano
kiedyś już ktoś szukał skrzyni biegów w ASO i powiedzieli mu 20 tys także dyferencjał będzie niewiele tańszy chyba
Opublikowano
sprawdz tez czy to nie podpora przypadkiem.. tam pracuja lozyska ktore nie maja smarowania tak dobrego jak dyfer gdzie jest zalany olejem. Jak sprawdzic przelozenie dyfra? 2 sposoby. Na górze jego masz naklejke napewno z przełozeniem lub powoli zrób jeden obrót flansza wyjsciowa i patrz ile razy obróci Ci się flansza atakująca.