Skocz do zawartości

DZIWNE PRZERYWANIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dziwne jest to , że w wypadku odpięcia wtyczki od przepływomierza chodzi lepiej.

Wydaje mi się, że sobie sam odpowiedziałeś :mrgreen:

• Odpowiedzi 51
  • Wyświetleń 9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wszystko ok, tylko dlaczego czasami chodzi jak przecinak z podpiętym przepł. a czasami nie chce wejść na 1500 obr. nie sztuką jest naku[pować części a potem odsprzedawać je na allegro ale ustalić faktyczna przyczynę niedomagań. myślę, że własnie po to uczestniczymy w forum aby dowiedzieć sie jak najwięcej na temat naszych betek i nie zbankrutować
Opublikowano
Witam,

Panowie wszysktie te objawy wystapliy u Was w wyniku bardzo niekiej temperatury, która macie teraz w kraju - tak wnioskuje z waszych postów, wiec ja bym po pierwsze sprawdzil:

1. filtr paliwa czy przypadkiwem nie ma tam grudek lodu, które powstaly z wody znajdujacej sie w nienajlepszej jakosc polskim paliwie

2. silnik krokowy, tam tez moze wystapic to samo zjawisko - jeden z naszych kolegow urzdzil tu na forum zgdywanke, czemu jego- jak dobrze pamietam e32 nie chciala odpalic rano przy bardzo wysokim mrozie, powodem byly brylki lodu w silniku krokowym!!!!

3. dolejcie dobrych uszlahetniaczy do benzyny to napewno pomoze!!!!

Moj tatko czwiwczy to codzinnie na swoich autach w firmie i powod jak do tej pory zawsze jeden- ...jowe paliwo, ktore zawiera w sobie wode, a woda niestety marznie szybciutko, a szczeglnie w filtrze, ktory ja odcedzi i po robocie, a w BMW jeszce marznie ta woda w krokowcu. Rozebrac, przeczyscic, przplukac, dodac uszlahetniaczy, za kazdym tankowanie i po problemie!!! Oczywiscie jesli te objawy pojawily sie tylko przy tych mrozach!!!!

Pozdro

DEF

:( :lol: :lol: :evil:

Witam

Powoli Powoli Jestem posiadaczem E36 318i mam taki sam problem i na lpg i na benz.

Najleprzejest to że gdy samochód gasł to i odpalał, ale do czasu przedwczoraj jużnie odpalił. Zaciągnołem, moją benie do warsztatu i wyszło że cewka nie daje napięcia a zatem i iskry. A całe szarpanie było spowodowane tym że cewka łapała przebicie(zwarcie) aż padła ( chcę zauważyć że jeśli dodaje się gazu to częstotliwość przepuszczania prądu przez cewkę też rośnie a to zwiększa prawdopodobieństwo przbicia) myślałem jeszcze że to czujnik położenia wału szwankuje ale wykręciłem go byłem z nim u elektryka sprawdził i czujnik jest ok.

Świece w samochodzie mam prawie nuwki a kable mogę mokrąręką trzymać :lol: i nie mają przebicia.

A odnośnie pompki paliwa to powinno być ją słychać ale raczej w środku na tylnym siedzeniu lub w kanale jak będziesz przy baku. Głośna praca wskazuje na to że twoja pompka umiera ale zanim się wykończy może minąć jeszcze bardzo długo. Gdyby się przycieła to w ciągu 30 - 60 sekund by ci się spaliła tak więdz to raczej nie jest pompka.

A odnođnie jak dojde jutro co jest nie tak to wam napisZe. nową pompke paliwa można kupić tak od 700 zł :jawdrop:

POzDRO

Będzie dobrze :D

Opublikowano

witam

Na Waszym miejscu zacząłbym od wymiany filtra paliwa

Kiedyś tez miałem taki przypadek (chociaż nie było to BMW) jeździłem dużo na gazie, bo na benzynce nie bardzo chciało. I tu jest popełniany błąd - tankujemy do pełna tylko gaz natomiast benzynę tylko aby starczyło na odpalanie. Popma paliwowa przez to może chodzić czasem na pusto i zasysa cały syf ze zbiornika - tak więc możecie wyobrazić sobie co jest w filtrze.

Ktoś pisał wcześniej, że na gazie autko chodzi ok - więc przewody, cewki, swiece odpadają - na gazie byłoby napewno gorzej :D

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

Witam

jako że nie mam juz beci /e30 324/ ale pasacika, ale temat mnie dotyczy tak samo, objawy identyczne i zaczeły sie właśnie przy mrozach

Opublikowano
wszystko ok, tylko dlaczego czasami chodzi jak przecinak z podpiętym przepł. a czasami nie chce wejść na 1500 obr. nie sztuką jest naku[pować części a potem odsprzedawać je na allegro ale ustalić faktyczna przyczynę niedomagań. myślę, że własnie po to uczestniczymy w forum aby dowiedzieć sie jak najwięcej na temat naszych betek i nie zbankrutować

Marek nie stresuj się :D jak widać zima, mróz i wilgoć na przemian robi swoje i tego typu problemy dotykają wiele osób co widać na forum.

Miejmy nadzieję, że z nadejściem wiosny nasze problemy znikną bez zbędnych nakładów finansowych :mrgreen:

Opublikowano
Wita.Nie jestem orłem z mechaniki ale u mnie prpbłem z fałowaniem obrotów,niemożnością wkręcania się na obroty, raz wysokie a raz niskie- buł zwiazany z zasysanym lewym powietrzem(popuszczony dekielek od przepływomierza).Wkleiłem go na silikonie i jest o.k. Czas pracy 35min +schnięcie silikonu.Pozdro :shock: :shock:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
tzn. jaki dekielek w przeplywomierzu??
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano

ja wymieniłem filtr paliwa i jest lepiej.. ale jeszcze zdaży mu sie zdusić jak jest zimny ... w przyszlym tyg zaimierzam wymienić świece.

Oby to było to.

POzdrawiam.

Opublikowano

a ja mam tak w silniku m42 a mianowicie kiedy silnik jest zimny to wszystko jest ok wkreca sie tak jak powinien ale gdy tylko silnik zaczyna lapac temp to zaczyna przerywac i to zaczyna sie tak od 4000 obr i czym silnik cieplejszy tym przy mniejszych obrotach przerywa a jak silnik osiagnie normalna temp to przerywa przy niecalych 2000 obr

i zastanawiam sie czym to moze byc spowodowane wspomne jeszcze ze wskaznik temp pokazyje dziwnie nawet jak silnik juz dlugo pracuje to na zegarach wskazowka nie przykracza 1 kreski

Opublikowano
u mnie juz wszystko dziala a przyczyna byl czujnik hala poluzowal sie po dokreceniu jest ok
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
u mnie juz wszystko dziala a przyczyna byl czujnik hala poluzowal sie po dokreceniu jest ok

A co to za cudo i gdzie sie znajduje?

Opublikowano
a to inaczej jest czujnik polozenia walu i znajduje sie (przynajmniej u mnie - m42) z przodu silnika przy wale korbowym
Opublikowano

Problem jest na świecach. Dostał się nagar na świece lub te świece sie rozrególowały. Wykręć je i ustaw szczelinomierzem przerwę 0,9mm(jeżeli masz samochód na pliwo), natomiast jeżeli na LPG to przerwa w świecach powinna wynosić 0,7mm.

Miłej i owocnej pracy MACIEJ

Opublikowano
wspomne jeszcze ze wskaznik temp pokazyje dziwnie nawet jak silnik juz dlugo pracuje to na zegarach wskazowka nie przykracza 1 kreski

Strzelba wymień termostat bo z tego wynika że napewno nadaje sie do wymiany.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
wspomne jeszcze ze wskaznik temp pokazyje dziwnie nawet jak silnik juz dlugo pracuje to na zegarach wskazowka nie przykracza 1 kreski

I pewnie jak stoisz to wskazówka podchodzi wyżej a jak jedziesz to spada???

Wymień termostat !!!!

autko będzie się szybciej nagrzewać przez co mniej palić niż teraz ! :hand:

Opublikowano
Witam was koledzy, juz od jakiegos czasu przebywam tu na forum i spostrzeglem ze niestety wiecej ludzi tu mowi tylko o problemach niz na nie odpowiada :lol: wiadomo widzialem jest tu pare obeznanych osob z tematem bo czytalem bardzo ciekawe posty z ktorych moglem cos wywnioskowac :) :D Tutaj kluczem do celu bedzie bardzo szczegolowe opisanie usterki, i chcec drugiej osoby na rozpisanie sie na temat danej usterki;) Ja swoja historie z e30 zaczelem dosyc nie dawno, ale juz dala mi popalic i pragnela zeby poznal ja od srodka :( (niestety od tej negatywnej strony:( ) ale mimo tego sobie jakos radze sie narazie ucze (metoda prob i bledow) osobicie nie poelcam tej metody bo jets bardzo kosztowna:( jak narazie to bylo by na tyle:D zapraszam do rozmowy na gg 948532 / Jacek
Opublikowano
dzis powalczylem z termostatem i po wymianie jest jak w ulu cieplutko ze hej
Opublikowano

witam

mam to samo!!!!!!!!!11 :duh:

po wymianie swiec duzo lepiej-zostaja jeszcze: przewody, paluch i kopółka zapłonu.

pozdrawiam

Opublikowano
dzis powalczylem z termostatem i po wymianie jest jak w ulu cieplutko ze hej

dobrze zrobiłeś że go wymieniłeś :cool2:

ale co sie nie nameczylem z wycieciem uszczelki to moje bo jak to zwykle bywa w intercarsie to nic nie maja a do servisu to nie mialem zbyt blisko

Opublikowano
a z czego wycineles uszczelke !!!???:)
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
a gdzie to wogole mozna nabyc i ile to kosztuje
NO TO JAZDA !!!