Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio rozkrecilem cala tapicerke i dostałem sie do zamka i moim zdaniem jes to czesc nie rozbieralna wiec zostaje wymiana całego zamka
Opublikowano
ostatnio rozkrecilem cala tapicerke i dostałem sie do zamka i moim zdaniem jes to czesc nie rozbieralna wiec zostaje wymiana całego zamka

W Coupe w 100% jest nierozbieralny, sam wymienialem niedawno. Próba rozebrania to zniszczenie zamka bo jest zalany w nierozbieralnym plastiku.

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich z problemem z te ma tu.

Odp. Na wasze pytanie brzmi trzeba wymienić na nowy.

Dlaczego?

Całość da się rozebrać ale jest nienaprawialna

Powodem tego problemu jest

MMBF4119  Tranzystor JFET, -40 V, 200 µA, 600 µA, -6 V, SOT-23

, JFET

Kosztuje to ze 2 zł może ale siedzi w takim miejscu że nie zrobicie tego sami prędzej obudowę tego rygla zniszczyć dacie radę. Wklejony jest on właśnie w jednej z części owej obudowy a ścieżki drukowane do wtyczki zalane są w obudowie i nie widać ich... A sterowane jest to banalne małym magnesem na mechanicznej części rygla... czasem ten magnes odpadnie i wtyedy da się uratować całość robiąc 1 z 2 egzemplarz ... 2 silniczki oraz tryby w owym ryglu sterujace centralnym rzadko się psują i da się je wymienić (1 chyba tylko tryb tak siedzi że to nigdy nie dałem rady ruszyć) używanych egz. nie polecam bo 90% używek ma to już zepsute... także serwis panowie i nową część lub zamiennik jak jest ale tylko nowe...

Temat do zamknięcia wydaje mi się...

Opublikowano
Próbowałem naprawić to u siebie. Niestety trochę się pomeczyłem na darmo bo czujnik jest w samym zamku. Chciałem rozebrać zamek ale niestety 2 śrubki to nie śrubki a dziwne nity :P zostaje więc wymiana zamka chyba ze ktos ma jakieś narzędzia do nitowania. A że lewa strona to moim zdaniem przypadek. Nie ma takiego podziału. Zamki do wymiany