Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak robicie test na pojemnosc baku ktory wskazuje ile jest teraz benzyny w baku .. ??? i odrazy drugie jak skasowac DIST ?? bo mi caly czas odlicza teraz juz na minusie nie wiem jak go wyzerowac kiedys sobie ustawilem 70 kilometrow odliczyl mi do zera a teraz liczy daleji nie wiem jak zrobic zeby wskazywal zero tak jak kiedys ..??:)
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
no wlasnie to s/r nie zeruje juz sprawdzalem a te testy obc vzyli ?? moze ktos mi napisac co nacisnac tak bedzie mi prosciej z gory dzieki
Opublikowano
ja nie widze tutaj jak to zrobic jest gadka o podmianie komputera ... a to nie jest tak ze to jest tylko konfiguracja przyciskow zeby odpalic te testy ??
Opublikowano
testy 6 i 7 na OBC pokazują aktualną zawartosc benzyny w baku w litrach

a dist - wcisnij S/R albo wpisz nowy dystans

a tak aporpos to znalazlem ze 6 to napiecie na alternatorze czyli niezbuyt litrarz benzyny :) a pokazuje ktory doakl;dnie ile jest w baku czy tylko porocenty ??

Opublikowano

Wskazania zużycia paliwa jest zablokowaną funkcją komputera pokładowego, jeżeli więc chcemy się tam dostać, musimy odblokować OBC. Naciskasz jednocześnie 1000 i 10, a na wyświetlaczu pojawia się TEST. Za pomocą 10 i 1 wpisujesz liczbę 19, następnie wciskasz klawisz S/R. Wpisujesz bieżącą datę, naciskasz S/R i komputer powinien być odblokowany. Aby dostać się do poziomu zużycia paliwa, musisz jeszcze raz nacisnąć 1000 i 10 aż znowu pojawi się napis TEST. Za pomocą 10 i 1 wpisujesz liczbę 6 lub 7 (, następnie wciskasz znany już klawisz S/R

u mnie 6 pokazuje ilosc paliwa. W 730 tez tak miałem.

Opublikowano
Wskazania zużycia paliwa jest zablokowaną funkcją komputera pokładowego, jeżeli więc chcemy się tam dostać, musimy odblokować OBC. Naciskasz jednocześnie 1000 i 10, a na wyświetlaczu pojawia się TEST. Za pomocą 10 i 1 wpisujesz liczbę 19, następnie wciskasz klawisz S/R. Wpisujesz bieżącą datę, naciskasz S/R i komputer powinien być odblokowany. Aby dostać się do poziomu zużycia paliwa, musisz jeszcze raz nacisnąć 1000 i 10 aż znowu pojawi się napis TEST. Za pomocą 10 i 1 wpisujesz liczbę 6 lub 7 (, następnie wciskasz znany już klawisz S/R

dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii w koncu po polsku i prosto jesze raz dzieki :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Opublikowano

a jeszce jedno jak pozniej wylaczyc te testy iw rocic do normalnego kompa ??

Opublikowano
jak wcisniesz cokolwiek np dist czy verbr to sie wyłaczą

czy ktos moze mi powiedziec czy oznaczenie ktore sie wyswietla po zrobieniu testu nr6(ilosc benzyny w baku ) a mianowicie : 9T:ADC oznacze ze jest 9 litrow benzyny w baku ?? bo tak mi sie wyswietla ...?? :dance:

Opublikowano
jak wcisniesz cokolwiek np dist czy verbr to sie wyłaczą

czy ktos moze mi powiedziec czy oznaczenie ktore sie wyswietla po zrobieniu testu nr6(ilosc benzyny w baku ) a mianowicie : 9T:ADC oznacze ze jest 9 litrow benzyny w baku ?? bo tak mi sie wyswietla ...?? :dance:

aha nikt nie wie jak mu pokazuje komp jak zrobi test tak ?? nikt nie robil tak //?/ no prossze was ,,,, litosci ,,bez jaj :cool2:

Opublikowano

Panowie, a czasem test nr 07 nie podaje

w % (w stosunku do pełnego zbiornika) ilości paliwa?

W 750 jest 100 litrowy zbiornik, dlatego test ten podaje

również litry.

W innych autkach, gdzie zbiornik nie ma 100 l

jest tam więcej paliwa niż wskazanie testu 07.

Można to łatwo sprawdzić.

Ktoś z Was, z mniejszym zbiornikiem, po zatankowaniu

do pełna niech wywoła test nr 7...

Pokaże 100 (czyli 100%) czy właściwą ilość paliwa.

Nie wiem ile ma 740, 735, 730...

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano
no to ja nie iwem jak to jest bo mi 6 pokazuje ze mam 12 liytrow a 7 0,0 :) to cos chyba nie tak co ??:) a wczesniej jakos koles przesla mi wypisane testy i wg niego 6 to jest napiecie z akumulatora ..:/ to jak to w koncu jest ...??
Opublikowano

u mnie i w 730 i 740 testy 6 i 7 pokazywały ilosc paliwa w baku w litrach . Roznica miedzy wskazaniami jest taka ,ze test 6 działa tylko na włączonym silniku i pojazuje ilosc paliwa "chwilową" tzn jesli auto sie nagle przechyli, momentalnie zmienia się odczyt. Test 7 pokazuje ilosc paliwa bardziej uśrednioną tzn - mniej czułą na ruchy pływaka.

T:ADC czyli Tank Inhalt ( zawartosc baku) i cos tam cos tam ( nie wiem dokładnie co)

U mnie napięcie pokazuje test 9

Co do roznic w testach 6 i 10 - widac zalezy to od wersji OBC( rocznik zapewne) , bo spotkałem się juz kilka razy z takimi rozbieznosciami .