Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie.

Chcę wymienić półkę tunelu środkowego z tej co miałem czyli dwukomorową z roletką i uchwytem na długopis

na dwukomorową bez roletki i uchwytu na długopis, ponieważ moja roletka jest połamana a tańsza w zakupie jest cała półka bez rolety niż sama roleta,

Pytanie czy oba warianty nie różnią się uchwytami/ zaczepami w tunelu ?

Opublikowano

dziś dotarła półeczka i śmiem twierdzić, że będzie pasowała ;)

Myślę jeszcze czy nie zdemontować jednego ze schowków (tego nad popielniczką)

i wstawić cb radio w tym miejscu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie, czytałem tyle pozytywnych opinii na temat Bolla do zderzaków. Osobiście ztarłem tą gumę gąbka + ciepła woda, wysuszyłem, odtłuściłem benzyna ekstrakcyjna, pomalowałem Bollem 4 warstwy i co, i bardzo się rysują moje plastiki, delikatnie wystarczy paznokciem przejechać czy coś i już widoczna rysa. Wy zabezpieczaliście czymś te plastiki po użyciu Bolla?
Opublikowano

Witam wszystkich,

Nie potrafię ściągnąć gumy z klapy przedniej zapalniczki. Nic nie chce jej ruszyć. Ani benzyna ekstrakcyjna, ani płyn do hamulców. Wodą gorącą próbowałem, ale również ten sam efekt. Na pozostałych elementach odchodzi wręcz płatami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odnowione panele kierownicy E46 M3 MPakiet2. Przyciski oklejamy taśmą maskującą, ponieważ nie da się ich zdemontować bez uszkodzenia mocowań. Emblemat "///M" można zdemontować odklejając go z wnęki. Podważamy delikatnie jeden z rogów igłą/szpilką i odciągamy emblemat tak, aby odrywać go razem z taśmą od plastiku. NIE ODKLEJAĆ emblematu od taśmy, ponieważ zerwiecie/uszkodzicie w całości lub w kawałkach nadruk "///M". Panele odtłuszczamy benzyną ekstrakcyjną i kładziemy 3 warstwy BOOLa. Emblemat (szkiełko) możemy spolerować pastą polerską dla wydobycia głębi kolorów i osiągnięcia nowego, świeżego wyglądu. Po wyschnięciu lakieru składamy panele, dokręcamy pady sterowania i wklejamy emblemat na nową taśmę dwustronną na gąbce 1mm. Efekt jak nowe z fabryki :cool2: Polecam :wink:

f6bf7fd209103763.jpg

ead79de32f49a7fc.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Takie pytanie. Troszeczke zmascilem ostatnia powloke na ostatnim elemencie, da sie usunac te farbe/zmatowic zeby nalozyc ja od poczatku ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jasne że się da. Rozpuszczalnik powinien dać radę. W sklepie z farbami Ci doradzą. Później papierek wodny 1500 i 2500 i jedziesz z farbą jeszcze raz.

Ja chcę u siebie jeszcze ogarnąć kierownice tylko nie wiem jak zdemontować te plastiki z niej. Czy trzeba demontować całą kierę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kierownicy nie musisz odkręcać od kolumny ale musisz wyciągnąć poduszkę, żeby się dostać do śrubek trzymających blendę + 2 śrubki są z tyłu kierownicy na dole. Są filmiki na youtubie. Pamiętaj o odłączeniu akumulatora i odczekaniu minimum 15min. zanim zaczniesz gmerać przy poduszce!!!
Opublikowano

Cześć!

Chciałbym zapytać o sposób malowania. przeczytałem cały temat i wiem ocb. Chodzi mi o np. schowek nad zapalniczką, samą zapalniczkę czy schowek z roletką. Demontujecie roletę i rozbieracie schowki na części? czy zaklejacie tylko to co ma nie być pomalowane i malujecie sam front?

Schowek nad popielniczką ma zamsz w środku, przy czyszczeniu wodą nie zalało się Wam nic? Wszystkie częśli wyciągnięte i gotowe do czyszczenia i lakierowania, ale chcę się upewnić co i jak ;)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej.

Dzisiaj malował plastiki Boll em. Na jednym elemencie nie wychodzi mi czarny kolor tylko taki niejednolity szary jakby miał plamy.. możliwe że za blisko maluje element?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Panowie kolejny bardzo dobry produkt, ktory bardzo polecam!!! Motip Crafts Spray - lakier do plastików (biala puszka 400ml)

Powierzchnia oczyszczona i odtluszczona benzyna ekstrakcyjna z gumy i podkladu. Malowanie bez podkladu. 4 warstwy lakieru z przerwami do calkowitego odparowania i wyschniecia poprzedniej warstwy.

Powierzchnia gladka, zimna i bardzo mila w dotyku. Jak dla mnie efekt jest mega! Kolor jest prawdziwie czarny i głęboki. Nie pojawiają się zadne wykwity, smugi itp niechciane efekty. Polecam!

3b6f9b4d4b5a8b63.jpg

Edytowane przez yoshimura01
Opublikowano
Dokladnie ten sam produkt. Tez mam teraz e90 z renowacja uchwytu boczka drzwi i panelu sterownia szyb. Bede malowal tym Motipem, to od razu dam znac jak poszlo i wkleje fotki.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dokladnie ten sam produkt. Tez mam teraz e90 z renowacja uchwytu boczka drzwi i panelu sterownia szyb. Bede malowal tym Motipem, to od razu dam znac jak poszlo i wkleje fotki.

Hej, malowałeś już Motipem ? jak wyszło ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Panowie kolejny bardzo dobry produkt, ktory bardzo polecam!!! Motip Crafts Spray - lakier do plastików (biala puszka 400ml)

Powierzchnia oczyszczona i odtluszczona benzyna ekstrakcyjna z gumy i podkladu. Malowanie bez podkladu. 4 warstwy lakieru z przerwami do calkowitego odparowania i wyschniecia poprzedniej warstwy.

Powierzchnia gladka, zimna i bardzo mila w dotyku. Jak dla mnie efekt jest mega! Kolor jest prawdziwie czarny i głęboki. Nie pojawiają się zadne wykwity, smugi itp niechciane efekty. Polecam!

3b6f9b4d4b5a8b63.jpg

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6845590104

To jest ten dokładny lakier którym malowałes bo chce go zamówić ;-) ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

3b6f9b4d4b5a8b63.jpg

yoshi nada się to na plastiki multifunkcji kierownicy w e60 :D?