Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Przy wczorajszym cofaniu pechowo uderzyłem w wystający kilku centymetrowy murek po czym został wgnieciony i lekko porysowany tylny zderzak z prawej strony... Słyszałem że istnieją firmy zajmujące się regeneracją i naprawą zderzaków... Moje pytanie brzmi czy warto skorzystać z usług takich firm i czy nadaje się to do naprawy czy czeka mnie konieczność wymiany zderzaka na nowy... Załączam dwa zdjęcia z na którym widoczne jest uszkodzenie... Z góry dziękuje za porady...

http://img811.imageshack.us/img811/1204/20120729155353.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/6516/20120729155405.jpg

Opublikowano

do zrobienia według mnie ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej kupić zderzak i ewentualnie polakierować. Zderzak kupisz już od 200zł, lakierowanie koło 300. Tutaj za naprawe też coś podejdzie plus listwa do wymiany chyba ze chcesz zostawić taką podrapaną.

Uzyj google i poszukaj w poblizu ciebie osób co spawają zderzaki etc i może coś poradzą bo pewnie od wewnatrz da sie wypchnąć to wgniecenie, może podgrzać i wtedy wypchnąć no ale też lakierowanie będzie potrzebne.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie pasował :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kuban1945 masz kombi czy sedana? Bo założyłem, że kombi, ale w sumie niekoniecznie :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ale dramatyzujecie zderzak jak najbardziej do naprawy . U mnie koszt naprawy to było by 400 PLN z lakierowaniem .Choć najlepszym wyjściem było by znaleść w kolorze jak napisał Wania126. Ale to już trzeba mieć farta
Opublikowano

Ja również mam w tym miejscu pęknięty zderzak - pamiątka jeszcze po przednim właścicielu. Napisz czy udało się go zrobić i za ile.

Pozdrawiam

Opublikowano
Goły zderzak jest do wyrwania za 100 zł. Fakt, żeby trafić w kolorze to musi być fart ( ja po zakupie titansilber dowiedziałem się, że "titansilberów" są 3 odcienie :)). Jeśli będzie w innym kolorze to i tak trzeba malować, więc można kupić nawet lekko przerysowany do "podrasowania" (może być jeszcze tańszy). Ja miałem potrzebę wymiany przedniego, kupiłem golasa za setkę, druga setka to malowanie i wyszło tanio :cool2: .
Opublikowano
druga setka to malowanie i wyszło tanio :cool2: .

Sam malowałeś ten zderzak, że kosztowało Cię to stówę? Bo dziś byłem u lakiernika (nie garażowiec, ot taki polecany lakiernik) i za malowanie zderzaka powiedział 500-600zł z naprawą małego pęknięcia. Natomiast za naprawę wgniecenia na drzwiach i nadkolu (również niewielkie, widoczne tylko pod słońce) powiedział 1200zł.

Opublikowano
to masz jakieś pojechane ceny :) u mnie normalny lakiernik którego prace znam i wiem że nie odstawi fuszerki bo pare aut robił już w rodzinie bierze 300 za element nieważne czy zderzak czy maska czy drzwi etc i 150 za cieniowanie i dopasowywanie elementu żeby kolorystycznie pasowało :)
szukam