Skocz do zawartości

Inpa- Problemy 5 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1-.54- Boost pressure sensor( signal open cicuit or KS after B-) Error frequency 0

2-.101- BOOST CONTROLL(positive control deviation/boost pressure to low)Error frequency 0

3.82 -Electric fan(activaction open circuit or KS afterB-)Error frequency 0.

4.-8- glow device(glow plugs also glow relay defect Sporadic error.Error frequency 37.

5.-5 -Needle-motion sensor(signal open cicuit or KS after B+)Error frequency60

Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu bledow. dodam ze test sterowania TURBO dal 50% reszta kontrolowana. Ostatnie pytanie ile powinny sie kasowac bledy za pomoca INPA mi padla bateria w laptopie po 40min ?

Edytowane przez nikolcia2011

Opublikowano
  • Autor

moze ktos pomuc co to za bledy ?

1- czujnik doladowania ale dalszy ciag co to znaczy podana przyczyna?

2-cisnienie za slabe tak poprostu autko ciagnie nieraz nieraz ma ze 2500obr i koniec ciagniecia potem wraca ale slabiej

3-cos z wentylatorem, ale tlumaczenie ze co?

4- czyli swiece, a co dokladnie jeszcze?

5- wtrysk sterujacy. autko troszke gorzej pali na zimnym, a do wtrysku nie dymi troszeczke jak sie depnie minimalnie.

Dobrze to rozumiem poprawcie mnie(jak zle) i pomuzcie?

Opublikowano

1-przewod przerwany lub zwarcie do -

2-musisz sprawdzic ile pompuje turbinka przy max bucie

3-patrz 1

4-blad sporadyczny wiec albo świeca któraś walnięta,albo czasami zdarza sie ten blad jak za szybko zaczniesz krecic rozrusznikiem,a kontrolka jeszcze nie zgasła od świec

5-wtrysk sterujacy zapewne cewka wtrysku padla,albo do regeneracji lub do wymiany wtrysk

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, a czy jest jakis okreslony czas na kasowanie bledow mi po 40 min padla batria w laptopie,

Sprawdzic turbo inpa jak? na jedynce i max obr.

Opublikowano
  • Autor

mam taki denerwujacy problem wyskakuje eror 19 NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT

API job error or no such result?

jak to naprawic, podczas sprawdzania bledow nie pojawia sie takie cos, a sprawdzajac wartosci funkcja F5 potem F2 chce sprawdzic cisnienie turbo jadac chwile dziala i wyskakuje bla i ciezko znales moment kiedy mozna zmiezc najwiecej pokazalo 2445 i blad.? wszystko niby ok zainstalowane.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Boost pressure sensor ktory to ten na kolektorze ssacym czy jakis inny?
Opublikowano

Skasuj bledy i zobacz ktore wracaja. Jak ktos cos grzebal to mogly zostac.

Jak widzisz frequency masz 0 przy tych pierwszych bledach, czyli nie powtarzaja sie w ogole.

Na poczatek zajmij sie wtryskiem sterujacym a potem sterownik swiec zarowych masz do wymiany.

Jak widzisz, ze trubo slabo pompuje to wyczysc elektrozawor turbo - posprawdzaj i pozmieniaj w razie potrzeby wezyki podcisnienia.

Warto jeszcze zajrzec do odmy jak juz wszystko rozbierasz - jak masz filtr to wymien, jak separator to przeplucz. Czujnik doladowania tez mozesz wyczyscic i EGR przy okazji jak kolektor zdejmiesz. Ja bym w sumie caly kolektor umyl w benzynie.

Na koniec kasujesz bledy, robisz adaptacje przeplywki i smigasz.

Opublikowano
  • Autor

Kurcze teraz to mam do myslenia(sprawdzania).

Naprawde myslalem ze umnie jest winowajca ten Boost pressure sensor. Ale frequency 0 wiec raczej jest sprawny.(dzieki dxtr71 )

Mam problem z moca oczywiscie, cos zaczelem z tym robic.

1-wszystkie wezyki wymienione.

2-odma wymieniona, filtr

3-wszyskie filtry (olej tez)

4-Zaslepialem EGR,-0 roznicy

5-odpinalem przeplywke-mol nieziemski z wyl.

Problem jest taki ze moc raz jest raz nie (wiecej niema)

Przewaznie mam tak ze np,2 biegu ciagnie a na 3 juz nie(jak bez turbo) od jednego rada ciagnie na wszystkch biegach a potem od nastepnego juz wogle nie ciagnie.

Prawdziwa loteria ciagnie kiedy tylko chce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.