Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. W mojej zawiłej historii miałem do czynienia w trzema e46, każda w skórze. Nie wiem czy tylko ja tak mam ale bmw w skórze ma specyficzny zapach wnętrza i każda z w/w tak miała. Mój ostatni zakup to sedan E46 w beżowej skórze. Z początku zapach był identyczny jak w poprzednich ale z biegiem czasu się po prostu stracił - w poprzednich autach nie miałem czegoś takiego. Używam identycznych środków do pielęgnacji skóry. Nie używam żadnych choinek zapachowych czy innego krapu. Ma ktoś z Was jakiś pomysł co może być za to odpowiedzialne i czy jest jakiś sposób do powrotu "tego" zapachu?
  • 2 lata później...
Opublikowano

Z uwagi na zamknięcie tematu w którym napisałem wcześniej o swoim problemie pozwolę sobie napisać w tym temacie co udało się namierzyć odnośnie dziwnego zapachu w bagażniku. Otóż winowajcą owego smrodu (zapach hydraulicznego oleju - najbardziej przybliżony) okazały się maty wygłuszające? zabezpieczające kielichy...

http://fotoo.pl//out.php?i=1013232_sfsg.jpg

Opublikowano

to juz wiem co daje u mnie w bagazniku :)

Wywalilem wszystko do blachy poza wygluszeniem wlasnie owych kielichow, wypralem ekstracyjnie, wszystko umylem, auto wyozonowałęm 2 razy a zapach skubany sie dalej trzymie :D

Opublikowano
a 2 dni temu poskladalem tapicerke w bagazniku na glancus. W sumie zostalo mi troche mat od car audio, ktore montowalem w poprzednim aucie, wiec moze by to byla jakas metoda. Tylko czemu te oryginalne mają taki zapaszek ? Przeciez ani woda w tym nie stoi ani nic, jakis przewiew powietrza tez maja ...
  • 1 rok później...
Opublikowano

kurcze znowu zaczęło śmierdzieć, nie można nic w bagażniku trzymać bo wszystko "przechodzi" tym smrodem, powoli zapach ten czuć w kabinie :(

ktoś poradził sobie z problemem?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
witam, borykam sie z podobnym problemem juz od ponad roku. tej wiosny procz wygłuszeń w bagażniku na kielichach wyaliłem wygłuszenie w tylnej półce oraz wygłszenie przy tylnych słupkach, te co sa za trójkątnymi oparciami siedzen tylnej kanapy. w kabinie czuć uż mniej ale w bagażniku praktycznie bez zmian... jesli ktoś ma jakiś pomysł co mozna by jeszcze zrobic piszcie smialo. troche wstyd czasami kogos do auta zaprosic gdy tak wali:/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
też mam dalej to samo po wywaleniu mat z calego bagażnika i dalej śmierdzi troche pomogło jak przeprałem te tapicerki w bagażniku ale niedlugo potem wrócił zapach......do środka też sie dostaje lecz w mniejszym stopniu. Ręce opadają