Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam problem, klima nie chłodzi i do tego na wolnych obrotach coś buczy czy tez wyje. Gdy wyłacze klime to dzwięk ustaje. Z nawiewów cały czas leci ciepłe powietrze. Edytowane przez Sproxxy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podobno korzystniej i pewniej kupić używkę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozłącza się sprzęgło przy wzroście obrotów silnika. Prawdopodobnie ledwo się załącza. Jest tylko jedno ale, skoro na wolnych obrotach działa (znaczy się kręci), to i wtedy już powinna chłodzić.

Dziś u siebie wkładam używany kompresor za 250zł. Jeśli operacja się uda, dołączę się zwolenników używanych, a nie regenerowanych za około 700zł (a niejednokrotnie może być jedynie ładnie wyszorowany)...

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Minęło już trochę czasu i utwierdzam się w przekonaniu, że szczęśliwie trafiona używka, sprawdza się bardzo dobrze. Po montażu i porządnym nabiciu, śmiga znakomicie. Na pewno warto brać taki prosto z samochodu, bądź taki z szczelnie zabezpieczonymi otworami do montażu przewodów. Inaczej wilgoć i jej destrukcyjny wpływ ubiją kompresor na zawsze. Bez sensu inwestycja.
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Sprawdziłem. Spręzarka przy dodaniu gazu się rozłącza. Czym to może być spowodowane?

robi się duże ciśnienie w układzie i prezostat rozłącza klime bo by ci chłodnica wypadła na maskę.

Opublikowano
u mnie ostatnio pojawił się mały problem. spod maski coś wyje piszczy przy schodzeniu z obrotów i gazowaniu jakby jakaś rolka od paska z pierwszych oględzin na szybko wydaje mi się że gdzieś od strony kompresora klimy ale nie patrzyłem dokładnie bo nie miałem czasu, w dodatku kompresor chodzi jakby troche za głośno. w tamtym roku raz a w tym sezonie już 2 razy stało się tak że nagle kompresor zaczyna strasznie głośno chodzić normalnie jakby miało go rozwalić, wyłaczam klime przyciskiem i przestaje włączam i wszystko jest ok nie ma tego mielenia i dudnienia. od wczoraj zaczęly mi delikatnie falować obroty, zawsze miałem skok 827-830 teraz mam mniej więcej 825-837, na obrotomierzu tego nie widac ale delikatnie słychać więc sprawdziłem w testach. dodam że klima chodzi dobrze, wieje chłodnym fajnym powietrzem bez problemu. co to może być? sprężarka może się już kończyć i stawia duży opór dlatego jest ten minimalny skok obrotów czy co??