Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od jakiegos czasu mam czasami problem z jazda na LPG,obiawy sa takie -tak jagby nie pracował 1 cylinder,na benzynie jest OK,z doswiadczenia wiem ze przyczyna moze byc układ zapłonowy(cos z iskra),wpierw myslałem ze to wina swiec,ale po wymianie tez mam czasem takie obiawy. Wieczorkiem spojzałem pod maske i widac jak iskierki przeskakuja w srodku cewek,na wszystkich 6 cylindrach,ale jak patrzyłem dzis rano(gdy zimne) to było OKi. Czyzby wszystkie cewki padły juz?(nie przerabiałem tego tematu wiec nie wiem oco biega narazie). A moze ktores fajki juz padły?
Opublikowano

masz gazownię :!: a kiedy wymieniałeś komplet:

kable zapłonowe

kopułka

palec

świece

na banzynie może być OK ale gaz jest bardzo czuły na tym punkcie

gazownicy sugerują co 20 tys bo albo będzie ci strzelał na kulejącym elemencie w taniej instalacji,lub świrowały obroty w drogiej

Opublikowano
te przebicia na zwojach to chyba nie jest cos normalnego?,zamowiłem 2 nowe cewki i bede podmiewniał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak jest w m 50 :?:

6 osobnych cewek na 6 cylindrach, sterowanie niskim napięciem. Z wysokiego napięcia, są tylko "fajki", czyli około 15cm łączniki między cewkami i świecami.

Kai