Skocz do zawartości

Zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W rodzinie pojawiło się nowe BMW i chcąc czuć się bezpiecznie chcemy zamontować system z namierzaniem GPS z wysyłaniem lokalizacji samochodu via sms/mail. Znalazłem ofertę firmy AutoGuard - s-4 dedykowaną do samochodów marki BMW.

Proszę, jeżeli ktoś miał do czynienia z tą firmą, o opisanie działania systemu, ewentualnych problemów które wynikają z korzystania z ów dobrodziejstwa i metod (a takie na pewno są) obchodzenia tego systemu.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Nic bardziej konstruktywnego?

Chodzi mi o opinie użytkowników.

Opublikowano

Z tym gps i gsm to prosta sprawa.Podobno byle zagłuszacz z allegro i nie masz auta.Też to rozwazałem kiedyś Lepiej zamontować np. blokadę zapłonu

Polecam Tytana dedykowanego do BMW

Raz już próbowano mi auto podprowadzić i niestety .....nie dali rady :cool2: :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
A zeder??? Co myslicie?
Opublikowano
No to też jest dobre ,bo jakiemu złodziejowi będzie się chciało z tym walczyć.Kiedyś na Tvn Turbo pokazywali to cacko ale ja nie lubię żelastwa i wiadomo...nic nie zastąpi dobrego AC
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
wszystkie GPSy, powiadomienia na telefon możesz sobie wsadzić... :) jak już to dobre AC i jakieś niegłupie odcięcie zapłonu, im dłużej będą musieli walczyć,to może sobie odpuszczą,a takie GPS to zagłuszę Ci nawet ja po zakupach na allegro ;)
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Popieram, trochę o tym poczytałem na forum i wszystkie te elektroniki są do obejścia, ja pozostałem przy tradycyjnej blokadzie skrzyni biegów i kierownicy, a najlepsza gwarancja to AC tak jak kolega radzi i śpisz spokojnie :)
Opublikowano
Owszem, śpisz spokojnie do momentu jak zobaczysz sumę do wypłaty z AC :mrgreen:
Opublikowano
AC to swoją drogą i kolega który pytał na pewno to wie, natomiast jeżeli chodzi o zabezpieczenia to GPS jest dobry ale w starych autach, bo tam te szuje nie spodziewają się że będzie zamontowany i nie bawią się w zagłuszanie. Natomiast w nowych autach zdecydowanie mechaniczne rozwiązania sprawdzają się najlepiej. To i broń palna, tylko że kropniesz złodzieja, pójdziesz siedzieć za człowieka.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Popieram, trochę o tym poczytałem na forum i wszystkie te elektroniki są do obejścia, ja pozostałem przy tradycyjnej blokadzie skrzyni biegów i kierownicy, a najlepsza gwarancja to AC tak jak kolega radzi i śpisz spokojnie :)

Jak jest mądrze założone zabezpieczenie to nikt go nie obejdzie w warunkach ulicznych. Jak złodziejaszek ma znaleźć który system jest wyłączony i gdzie jest zabezpieczenie w momencie gdy na gnieździe diagnostycznym nie ma sygnału? Oczywiście wszystko da się rozpracować, ale odcięcie połączone z alarmem wyjący głośno wystarczy.