Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odradzam kupowanie czegoś takiego, lepiej zainwestować w coś lepszego, zakładałem komplet Sachs'a i jestem zadowolony już drugi rok, tanioche zaraz bedziesz musiał znowu wymieniać.....
Opublikowano
1.6 i 1.8 nie musza byc baaaaardzo wytrzymale to ma maksymalnie 115 KM nie ma jakichs strasznych sił. ;)
Opublikowano
witam, z doświadczenia nie jestem zwolennikiem tanich zamienników. za 100zł to można do cc 700 sprzęgło kupic a nie tarcze do bmw.Pozdrawiam. dołóż i kup coś lepszego :cool2:
Opublikowano
Sachs, Luk, Textar, Valeo....tanich nie kupuj bo może wydawać nieprzyjemne dźwięki.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

dokładnie, bierz Luka bo tani i dobry ale nie wiem czy się w tych 320 pln zmieścisz - sprzęgło, może być cieżko, poszukaj może gdzieś taniej będą mieli.

inna sprawa - aukcja jaką przytoczyłeś nie dotyczy kompletu sprzęgła (tarcza, docisk, łożysko) a jedynie samej tarczy, ja natomiast odradzam wymianę samej tarczy, bo bardzo możliwe, że za parę miechów/tygodni będziesz musiał wymienić pozostałe części, i wtedy robociznę płacisz x2.

Opublikowano

Ja tam z własnych doświadczeń odradzam luk'a. Zakupiłem kompletne sprzęgło, otwieram pudełko a tam zabrakło łożyska. Dobrze że otwierałem w sklepie przy gościu, poszedł na magazyn i doniósł. Pojechałem do brata na warsztat, cały szczęśliwy bierzemy się za montaż patrzymy a tu docisk skrzywiony. Jadę do sklepu reklamować następnego dnia odebrałem nową paczkę już kompletną.

Po zamontowaniu też nie byłem zadowolony zaraz po odpaleniu jakieś takie chrobotanie bo pierwszym wciśnięciu sprzęgła ustawało. Nie wiem ile to sprzęgło pochodzi ale tym niech martwi się jego nowy właściciel.

Od kogoś innego słyszałem że po zamontowaniu po 2tygodniach spaliła się tarcza sprzęgła. Wiec coś w tym musi być.

Opublikowano
watpie kolego ze luk jest zly, bardzo czesto zakladam luka i jeszcze nikt nie przyjezdzal i mowil ze jest cos nie tak. chyba ze miales takiego nie farta ze w trafiałeś na buble,
Opublikowano
Polecam Valeo :D ja juz dlugo na nim smigam i jest ekstra :) samo przez siebie mowi ze bmw maja czesci bosha i valeo :D ale wybor nalezy do Ciebie :D ja kupuje tylko z tych dwoch firm :norty:
Opublikowano
Aaaa i tarcze to wymieniaj sam jesli masz taka mozliwosc ;D najlepiej odrazu nowy docisk ;p taka mala rada D: w bmw jest latwiej sciagnac skrzynie :D bo maja za silnikiem a nie obok :D na podnosniku piekna robota ;D