Skocz do zawartości

Ankieta/glosowanie - jaki silnik masz w F10/11

<t>Jaki silnik masz w F10/11</t>  

130 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja wiedza opiera sie na posiadaniu Z4 2.3i oraz demo car-u 528i skoro to silniki obecnie 3,0 ok..czegos sie nauczylem:))
  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No obecnie już nie. Na początku produkcji F10 były. Teraz jest 520i 2.0 turbo i 528i też 2.0 turbo.
Opublikowano
A ja ostatnio widziałem M550d i aż oczy przetarłem ze zdumienia bo byłem pewien, że to będzie wirtualne auto.

Moje M550xd jest prawdziwe :lol:

Chyba mam szczęście bo M550d widziałem różne wielokrotnie częściej niż 550i czy M5.

Opublikowano (edytowane)
jak narazie to widac u nas w kraju kupuje sie 530 d lub 520 d - a w salonie mowili iz 525 d to 70% sprzedanych aut !?

Jeszcze jedno 520d dorzuciłem. Ja słyszałem że zdecydowanie najwięcej 520d, 525d biorą ci, co chcą mieć x-drive. Z tego co widzę na ulicach Wawy, to jakieś 70 % jeździ 520d, sporo bez znaczka, więc pewnie też z tym silnikiem. Rzadko widać benzynę, wydaje mi się że sprzedaje się ich niewiele, a jeśli już to pewnie najmocniejsze.

525d biorą też ci którzy nie chcą płacić chorej akcyzy... więc nie zawsze wielbiciele iksów - którym sam jestem.

Osobiście wolałbym 530 lub 535d ale podatek zabija, przynajmniej moje aspiracje...

525 wyścigówką nie jest choć 238 km/h licznikowe jeździ.

Kulturą pracy też odbiega od 3.0d ale wiele rekompensuje kosztami wspomnianej właśnie akcyzy i spalaniem które zamyka się w 8 litrach przy cyklu mieszanym. Niby tylko 3 litry vs 3.0d ale gdy się dużo jeździ...

potwierdzam głos

Edytowane przez arnold
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
525d ma super osiągi i nie ma co narzekać. Jeszcze niedawno 530d miało podobne parametry w E60 i wszyscy byli zachwyceni jak to jedzie. Inna rzecz to faktycznie brzmienie tego silnika, które jest takie sobie. Oczywiście i tak jest niebo lepiej niż w jakichś Insigniach czy innym badziewiu, ale E39 530d brzmiało fajniej niż F10 525d. No ale wygląda, że po prostu nie da się nic ciekawszego wycisnąć z 4 cylindrów.
Opublikowano

,, No ale wygląda, że po prostu nie da się nic ciekawszego wycisnąć z 4 cylindrów.,,

No moze poza spalaniem.