Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Niedawno zakupiłem e46 z 2000r, problem pojawił się, jak diagnosta nie znalazł tabliczki znamionowej w moim aucie i odmówił kontynuacji przeglądu. Mam więc do Was pytanie gdzie e46 ma taką tabliczkę - zaznaczę, że chodzi mi o model przed liftem bo po lifcie to wszystkie jakie oglądałem miały na lewym kielichu, natomiast u mnie jest cały przód oryginalny i nawet nie ma śladu żeby tam kiedykolwiek była. Popatrzyłem na auta z alledrogo i żadne przed liftem nie ma tej naklejki na kielichu. Poradźccie coś :)

Opublikowano (edytowane)

przedlifty mają na lewym kielichu wybity numer nadwozia, a na prawym tabliczkę, przymajmniej u mnie tak jest, a mam przedlifta

reasumując tabliczka na kielichu od strony kierowcy, nabity vin od strony pasażera

Edytowane przez kalos
Opublikowano
No tak, pisząc na lewym kielichu miałem na myśli ten po stronie kierowcy, nie zmienia to faktu że o ile nr VIN mam to tabliczki nie widać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz mieć naklejkę na kielichu albo na nadkolu, z tym że na nadkolu to jest dosyć nisko i nie rzuca się w oczy od razu.
Opublikowano
Niestety przeszukałem cały samochód i tabliczki nie ma - a w miejscu w którym powinna być nawet nie ma śladu że tam cokolwiek było, samochód jest pod maską zabezpieczony jakimś środkiem co się klei i nie wiem czy to żeby coś zamaskować czy nie. Czeka mnie chyba wybicie tabliczki zastępczej :/
Opublikowano
Przez nietypowe umieszczenie Tabliczki o malo bym nie kupil mojej Buni. Tabliczka wklejona byla na lewym nadkolu niedaleko zbiorniczka wyrownujacego plynu chłodzacego pod przewodami elektr. I gdzie tu niemiecki porzadek :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tabliczke wyrabia sie w aso na podstawie DR.