Skocz do zawartości

e39 530i Bluetooth - dostawienie, co trzeba i jak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Posiadam w aucie telefon bezprzewodowy, który jest mi praktycznie do niczego nie potrzebny z racji na konieczność zamontowania karty z drugim numerem.

Pomyślałem o dostawieniu bluetooth. Moduł, nie jest kolosalnie drogi, i może bym sobie mógł kupić. Do tego potrzebna jest pewnie jeszcze antena, jakiś inny podłokietnik.

Coś jeszcze? Ktoś już może się z tym spotkał? Co z montażem? Da się to zamontować zamiast telefonu, czy montaż jest zdecydowanie bardziej skomplikowany?

Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano
witam, niekoniecznie musisz mieć drugi numer tel.robisz duplikat karty sim i masz ten sam numer w aucie i swojej komórce

Moze i niezle rozwiazanie, ale aktywny jest ten telefon, ktory ostatni logowal sie do sieci. Sam mam tandema Ery i nigdy nie wiem, ktory telefon zadzwoni.

Kieszonkowca wylaczam na dluzszych trasach, ustawiam w trybie "samolotowym".

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Sam kiedyś szukałem i odpuściłem temat ale... można kombinować z innymi rozwiązaniami np. Parrot:

http://forum.bmw5.co.uk/topic/39443-e39-parrot-mki9200-bluetooth-install-how-to-pic-heavy/

lub coś dużo prostszego: http://www.plantro.pl/Plantronics_K100-250.html - przy okazji dostajemy transmisję mp3 przez radio.

Opublikowano

jak masz simensa to zrób tak jak ja

kupiłem na allegro moduł bluetooth

zamieniłem ten co mam na ten co kupiłem (wtyczka była taka sama ;) )

i teraz mam normalnie działający zestaw z bluetooth (jedynie nie pokazuje książki na wyświetlaczu )

jest jedna wada ,nie można sparować telefonu przez przycisk na kierownicy

po prostu podpinam się kompem i przez impę paruje telefon

pozdrawiam

tu poczytaj

viewtopic.php?f=108&t=140072&p=1154394#p1154394

Opublikowano
No właśnie tak się przyglądałem, że kości są podobne i powinno pasować. Dzięki wielkie za podpowiedzi. Jak się za to zabiorę to przedstawię wyniki działania !
Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano

jak masz możliwość ko tup nowszy moduł na allegro

może będzie też działać książka telefoniczna

jak się dobrze dogadasz ze sprzedającym to będziesz mógł wymienić u niego na starszy jak by ten nowszy nie działał

daj znać co kupiłeś i czy pobiera ci książkę z telefonu

Opublikowano

podepne sie do watku:

Czy ktos juz pratykowal dokladanie modulu BT do istniejacej przewodowej instalacji telefonicznej (oryginalnie do tel komorkowy Motorole V50)?

Wystarczy wywalic centralke od Motoroli i wstawic ULF ( wraz z antena BT i Eject Boxem) na zasadzie plug & play i zakodowac to odpowiednio?