Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem i to dziś musze rozwiązać....

Mam od rana problem...

rano odpaliłem pojechałem do pracy wszystko gra, zgasiłem go ale za 10minut odpaliłem silnik Ciepły był, chwile pochodził i włączyłem LPG.... i tu zonk, zgasł... i nie odpalił... rozładowałem akumulator... wyjąłem go z auta do ładowania, dopiero później z kumplem zaciąłem ją do ciepłego garażu.... i tu odpalił mi na 10s gazu dałem to go dusiło... puściłem zgasł i tak jeszcze ze dwa razy, potem go zapaliłem i mi gaśnie na wolnych obrotach... a teraz w ogółe nie chce zapalić...

1. akumulatora nie było w aucie ok 6h,

2. jak go przepychaliśmy to wrzucałem bieg żeby go wychamować, hamulce zapowietrzone, prędkość nie wielka... mógł przeskoczyć pasek... o ząbek....

będę wdzięczny za szybką odp.... :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Niewiele mialem z gazem do czynienia, ale napewno jest gaz w butli? Trochę zapominamy zima o wiekszym zuzyciu paliwa w samochodach:)

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
sprawdz czy masz płyn w chłodnicy, czy nie zamarzł nieco, sprawdz klemy, uzywaj jedynie benzyny przez pewien czas.
Opublikowano
nie pękaj,przy takiej temperaturze to normalka,mój bracki ma taki sam silnik w e36 i te same problemy,odpalaj go tylko na benzynie i dopiero jak sie rozgrzeje to przelanczaj na gaz,pomysl ze przeskoczyl ci pasek-raczej nie ale gdyby nawet to powinien chodzic,dla bezpieczenstwa pokrec kolem walu recznie i kolega niech nasluchuje czy nie ma stukow tloka o zawory jesli bez problemu obrocisz ze dwa razy to wszystko ok.pzdr
Opublikowano
Stawiam na to ze zamarza parownik. Przy takich mrozach to musisz najpierw dobrze rozgrzac silnik zanim przelaczysz na gaz gdyz parownik jest ogrzewany plynem z chlodnicy.