Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkie BAWARSKIE SMIGLA . Mam pytanie; Na moim bagnecie z skrzyni biegow nie ma podziałk dla ciepłego i zimnego silnika jest tylko min i max wiec podobno olej kontroluje sie na dobrze rozgzanym silniku po przejechaniu min 20km .Jak tak własnie uczynie no to mam wtedy MAX na skali bagnetu,ale problem co mnie gnebi to to ,ze na zimnym silniku jak sprawdzam ten olej to ledwie koncówka bagnetu smiem powiedziec ze sama koncoweczka jest z oleju (oczywiscie silnik jest właczony,a skrzynia w pozycji P lub N ) . Ja wiem ze ten olej sie bardzo rozszerza ale czy to jest ok? moje auto to e32 3.5 M30 skrzynia 4HP22 olej był wymieniany 15000km temu ELF DEXTRON III POZDRAWIAM! :modlitwa:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
Witam wszystkie BAWARSKIE SMIGLA . Mam pytanie; Na moim bagnecie z skrzyni biegow nie ma podziałk dla ciepłego i zimnego silnika jest tylko min i max wiec podobno olej kontroluje sie na dobrze rozgzanym silniku po przejechaniu min 20km .Jak tak własnie uczynie no to mam wtedy MAX na skali bagnetu,ale problem co mnie gnebi to to ,ze na zimnym silniku jak sprawdzam ten olej to ledwie koncówka bagnetu smiem powiedziec ze sama koncoweczka jest z oleju (oczywiscie silnik jest właczony,a skrzynia w pozycji P lub N ) . Ja wiem ze ten olej sie bardzo rozszerza ale czy to jest ok? moje auto to e32 3.5 M30 skrzynia 4HP22 olej był wymieniany 15000km temu ELF DEXTRON III POZDRAWIAM! :modlitwa:

witam

niedawno pisałem na forum o tym :D

ja mam tak samo jak ty. a najśmieszniejsze jest to że jak sprawdzasz na wyłączonym silniku to masz normalnie poziom :D . na włączonym i zimnym poziomu nie ma jest suchy bagnet :D a jak go rozgrzejesz konkretnie skrzynie i masz wtedy odpalony silnik to znowy masz poziom :D .

tak ma być śpij spokojnie :D

Opublikowano
No to bede spał dzis spokojnie. Ta hydraulika troche dziwna jest a moze nawet bardziej niz troche. Tak czy inaczej dzieki wielkie chłopaki. :dance: :hand: :clap:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF